SBI PO Exam 2015- Practice English Questions Set-36

    SBI PO Exam 2015- Practice English Questions
    SBI PO Exam 2015- Practice English Questions Set-36:
    Practice English Questions for upcoming SBI PO Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this questions.

    Directions (Q.1-5):Rearrange the given six sentences/group of sentences so as to form a meaningful paragraph:

    (A) Now when the wise sage returned he saw a large crowd gathered on the road and his well-fed disciple in its midst, accepting offerings for the rock.
    (B) “Look!” they exclaimed in excitement, “There is a something written on the rock! What can it mean?”
    (C)The sage was away and his disciple, who loved to put on air of learning, examined the drawings on the rock and proclaimed, “Each person’s using the road must worship the rock and make an offering. The one who ignores this will turn into a donkey!”
    (D)He examined the rock, moved it aside, lifted out two pots of gold hidden beneath it, which he said had to be used to keep the road in good repair and kept his disciple cleaning cowsheds for the remainder of the year atone for his greed.
    (E) A large crowd gathered and they all had the same questions so they decided to go to the ashram of a wise sage.
    (F)  The road was a very busy one which connected a large number of villages and day a group of students discovered a rock.

    1).Which of the following should be theFIFTH sentence after the rearrangement?
    a)   A
    b)   C
    c)   D
    d)   E
    e)   F


    2).Which of the following should be theSECOND sentence after the rearrangement?
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   D
    e)   F


    3).Which of the following should be theSIXTH (LAST) sentence after the rearrangement?
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   D
    e)   F


    4).Which of the following should be the FIRSTsentence after the rearrangement
    a)   A
    b)   B
    c)   D
    d)   E
    e)   F


    5).Which of the following should be theTHIRD sentence after the rearrangement?
    a)   A
    b)   B
    c)   D
    d)   E
    e)   F


    Directions (Q.6-10):Read each sentence to find out whether there is any grammatical mistake/error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. Mark the part with the error as your answer. If there is no error, mark ‘No Error’ as your answer.(Ignore the errors of punctuation, if any.)

    6).Pummy immediately realized/that her mother was trying/ to explain the important of giving proper instructions.
    a)   Pummy immediately realised
    b)   That her mother was trying
    c)   To explain the important of
    d)   Giving proper instructions.
    e)   No error


    7).The distance between/our eyes and /ears equals the width/of four fingers.
    a)   The distance between
    b)   Our eyes and
    c)   Ears equals width
    d)   Of four fingers.
    e)   No error


    8).The jeweler, along with/his staff, went to /village and /caught Seth Karodia red-hand.
    a)   The jeweler, along with
    b)   His staff, went to
    c)   The village and
    d)   Caught Seth Karodia red-hand
    e)   No error


    9).Once it was heard that/all the horses/in the village had/ caught an unknowing disease.
    a)   Once it was heard that
    b)   All the horses
    c)   In the village had
    d)   Caught an unknowing disease.
    e)   No error


    10).The principal rewarded/the dance teacher because teaching/the children to/perform so well.
    a)   The Principal rewarded
    b)   The dance teacher because teaching
    c)   The children to
    d)   Perform so well.
    e)   No error

    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). d)   4). e)   5).d)    6).c)    7). d)   8). d)   9). d)   10). b)
    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: