SBI PO Exam 2015- Practice English Questions Set-38

    SBI PO Exam 2015- Practice English Questions
    SBI PO Exam 2015- Practice English Questions Set-38:
    Practice English Questions for upcoming SBI PO Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
        Directions: In question nos. 1-5 sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four options.

    1).Several companies that ________ in the past few years offering logistics services to e-commerce firms have shut shops.
    a)   have left
    b)   have appeared
    c)   has come up
    d)   sprung up


    2).Indian has huge potential but there are many __________ to growth.
    a)   constitution
    b)   constraints
    c)   complication
    d)   components


    3).Even in developed countries there are a large number of persons who do not have enough __________ for post – retirement life.
    a)   linking
    b)   role
    c)   preparation
    d)   competition


    4).Socially backward groups like SC/ST and OBC are usually ________ with lower use of reproductive health services and poorer health outcomes.
    a)   associated
    b)   accused
    c)   accompanied
    d)   compared


    5).___________ the recent Food Security Act, considerable attention has been paid to the distribution of food grains to a large section of the population at affordable prices.
    a)   In lieu of
    b)   In spite of
    c)   Despite
    d)   In the wake of


         Directions: In question nos. 6-10, a part of the sentence is underlined. Below are given alternatives to the underlined part at (A), (B) and (C) which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvements is needed then give your answer as (D).

    6).The Tamil Nadu government decides tosubmit the sentences of the three convicts and release them from prison after duly informing the Center.
    a)   commit the sentences
    b)   abrogate the sentence
    c)   remit the sentences
    d)   No improvement


    7).Bihar ishouse to some of the most important religious and cultural heritage sites in the country.
    a)   home to some of
    b)   destination to few
    c)   place to some of
    d)   No improvement


    8).Located around 135 km away from Patna is Bodh Gaya, one of the most sacred Buddhistsite of the world.
    a)   location  of the
    b)   sites in the
    c)   site around the
    d)   No improvement


    9).The European Unionhas announced a series of measures to rein in the banking sector, including a cap on banker’s bonuses.
    a)   has been announced a series
    b)   has announced serieses
    c)   have announced series
    d)   No improvement


    10).Fiji,who has had a shaky democratic foundation, is in the process of holding its first democratic election.
    a)   who had
    b)   which has had
    c)   that has have
    d)   No improvement

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). c)   4). a)   5). d)   6). c)   7). a)   8). b)   9). d)   10). b)
    People Also Visited:

    / 5. Reviews