SBI PO Exam- Practice Reasoning Questions Set-26

    SBI PO Exam- Practice Reasoning Questions
    SBI PO Exam- Practice Reasoning Questions Set-26:
    The List of Practice Reasoning Questions for Bank PO/Clerk and IBPS PO/Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
               Directions (Q.1-6): Study the following information carefully to answer the given questions.

                B, C, D, E, F, G, H and I are seated in a straight line facing north but not necessarily in the same order.
                Only four people sit between B and I. B sits at one of the extreme ends of the line. G sits second to the right of I. E sits third to the left of H. H is not an immediate neighbor of G. D and F are immediate neighbors. Neither D nor F is an immediate neighbor of H. D does not sit at any of the extreme ends of the line.

    1).Who amongst the following sits exactly in the middle of the person who sits third from the left and the person who sits fourth from the right?
    a)   H
    b)   E
    c)   D
    d)   G
    e)   C


    2).What is the position of H with respect to G?
    a)   Third to the right
    b)   Second to the right
    c)   Fifth to the right
    d)   Fourth to the left
    e)   Second to the left

    3).If all the given people are made to sit in alphabetical order from left to right, the positions of how many of them will remain unchanged?
    a)   Three
    b)   None
    c)   Two
    d)   One
    e)   Four


    4).Which of the following is true with respect to E as per the given seating arrangement?
    a)   E sits on the immediate left of G.
    b)   Both I and H are immediate neighbor of E.
    c)   Only two people sit on the right of E.
    d)   None of the given options is true
    e)   Only one person sits between E and B.


    5).Which of the following represents the person seated at the extreme left end of the line?
    a)   C
    b)   B
    c)   H
    d)   I
    e)   F


    6).How many persons are seated between D and G?
    a)   Three
    b)   Two
    c)   None
    d)   Four
    e)   One


    Directions (Q.7-10):Study the given information and answer the given questions.

     Eight people- K, L, M, N, W, X, Y and Z- are sitting around a circular table facing the centre, with equal distance between each other but not necessarily in the same order. K is an immediate neighbor of W and Z. M sits third to the right of W. L is an immediate neighbor of W. Only two persons sit between L and X. Y sits on the immediate right of N.
    7).Which of the following pairs represents pairs the immediate neighbor of M?
    a)   X,Y
    b)   Z,Y
    c)   X,W
    d)   Z,X
    e)   N,W


    8).What will come in place of question mark (?) in the following series based on the given arrangement? NX  ZK  LY  XM  ?
    a)   ZK
    b)   WL
    c)   ZY
    d)   KL
    e)   KW


    9).Who amongst the following sits second to the right of M?
    a)   N
    b)   K
    c)   Z
    d)   X
    e)   Y


    10).Which of the following statements is true as per the given arrangement?
    a)   None of the given options is true
    b)   M sits on the immediate left of N.
    c)   X is an immediate neighbor of Z.
    d)   N sits second to the right of X.
    e)   L sits second to the right of K.


    Answers:                                 
    1). b)   2). b)   3). c)   4). a)   5). e)   6). b)   7). d)   8). e)   9). a)   10). a)

    People Also Visited:

    List of 100 Practice Reasoning Questions

    / 5. Reviews