SBI PO Exam- Practice Reasoning Questions Set-29

    SBI PO Exam- Practice Reasoning Questions
    SBI PO Exam- Practice Reasoning Questions Set-29:
    The List of Practice Reasoning Questions for Bank PO/Clerk and IBPS PO/Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now

               Directions (Q.1-5): Study the following information carefully and answer the questions given below:

                A building has eight floors 1 to 8 in such a way that ground floor is numbered1; the floor above it is numbered 2 and so on. The topmost floor is numbered 8. Eight persons G, P, M, R, Q, A, D and C are staying each on one of these floors mentioned above. A is staying on Floor no.6. There is a gap of three floors between G and R. C is staying on the topmost floor. Neither P nor M is staying on floor no.5. Q is staying in the middle of floor P and M. R is staying on floor no.1. M is not an immediate neighbor of G.

    1).Who is staying on floor no.7?
    a)   A
    b)   P
    c)   D
    d)   R
    e)   M


    2).How many persons are staying between floor D and P?
    a)   Three
    b)   Four
    c)   Two
    d)   One
    e)   None of these


    3).Who is staying on the second floor?
    a)   Q
    b)   M
    c)   P
    d)   A
    e)   Q or M


    4).If all the persons are arranged in an alphabetical order in such a way that A occupies floor no.1 then who will occupy floor no.5?
    a)   G
    b)   Q
    c)   R
    d)   M
    e)   P


    5).Who among the following are the immediate neighbours of the person who is staying on floor no.3?
    a)   R and P
    b)   A and P
    c)   G and M
    d)   P and M
    e)   D and G


    Directions (Q.6-10):Study the following information carefully and answer the questions given below:

    Twelve persons are sitting in two parallel rows containing six persons each, in such a way that there is an equal distance between the adjacent persons. IN row 1, G, K, L, M, N and P are sitting and all of them are facing south. In row 2, A, D, E, C, B and O are sitting facing north.
    C is sitting third to the left of A, B is facing L. G is sitting third to the right of N. K is facing A and sitting at one end of the row. P is sitting second to the right of N. D is facing M and he is not sitting in the middle position of the row. The person facing N is second to the right of C. E is not facing N and he is not sitting on the immediate left of A.

    6).In the row facing south, who is sitting at the ends of the row?
    a)   L and G
    b)   P and L
    c)   P and K
    d)   M and K
    e)   None of these


    7).Who are the immediate neighbours of B?
    a)   C and O
    b)   C and E
    c)   A and O
    d)   D and C
    e)   None of these


    8).If the persons facing south are arranged in alphabetical order from right to left then who among the following is facing K?
    a)   C
    b)   A
    c)   D
    d)   E
    e)   None of these


    9).Who are the immediate neighbours of P?
    a)   G and L
    b)   G and K
    c)   L and N
    d)   N and M
    e)   None of these


    10).If M interchanges his position with P, similarly G with L and N with K, then who among them is facing p?
    a)   E
    b)   C
    c)   O
    d)   A
    e)   D

    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). b)   4). d)   5). d)   6). d)   7). a)   8). d)   9). a)   10). e)

    People Also Visited:

    List of 100 Practice Reasoning Questions

    / 5. Reviews