Static GK Bits for IBPS Clerical Mains

    Static GK Bits for IBPS Clerical Mains
    Static GK Bits for IBPS Clerical Mains:
    Dear Readers, Static GK Bits for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


    1). Who is the minister of chemical and fertilizers of India ________
    a)   Ananth kumar
    b)   Kalraj Mishra
    c)   Ravi Shankar Prasad
    d)   Ashok Gajapathi Raju
    Answer:a)

    2). Which state has lowest rural population according to census 2011 ___________ .
    a)   Goa
    b)   Sikkim
    c)   Maharastra
    d)   Punjab
    Answer: b)

    3). Paralamdi Trophy is associated with the game of_______
    a)   Badminton
    b)   Cricket
    c)   Golf
    d)   Hockey
    Answer: c)

    4). New member country of European Union _______
    a)   Slovenia
    b)   Croatia
    c)   South Sudan
    d)   Latvia
    Answer: b)

    5). Which of the following cities is known as the Manchester of South India?
    a)   Munnar
    b)   Coimbatore
    c)   Hyderabad
    d)   Mysore
    Answer: b)

    6). Where is the headquarter of United Nations Children’s Fund (UNICEF)_______
    a)   Paris, France
    b)   Geneva, Switzerland
    c)   New York, US
    d)   London, UK
          Answer: c)

    7). Chhatrapati Shivaji International Airport is situated at which of the following city________
    a)   Mumbai
    b)   Delhi
    c)   Hyderabad
    d)   Chennai
    Answer: a)

    8). Abel Prize is given in the field of______
    a)   Journalism
    b)   Mathematics
    c)   Architecture
    d)   Science
    Answer: b)

    9). Evert Cup is associated with the game of_______
    a)   Tennis
    b)   Badminton
    c)   Hockey
    d)   Cricket
    Answer: a)

    10).Who is the chairman of UPSC_______
    a)   Deepak Gupta
    b)   Ashif Ibrahim
    c)   Ved Prakash
    d)   T.M. Bhasin
    Answer: a)

    11).World Kindness Day Day is celebrated on_______
    a)   August 13
    b)   October 13
    c)   November 13
    d)   December 13
    Answer: c)

    12).“Althing ” is the parliamentary name of which country________
    a)   Germany
    b)   Icelend
    c)   England (UK)
    d)   Switzerland
            Answer: b)

    13). Headquarter of  Indian Overseas Bank is located in which city________
    a)   Hyderabad
    b)   Chennai
    c)   Kolkata
    d)   Mumbai
           Answer: b)

    14). M.O. Rego is the Chief Executive Officer and Managing Director of which bank_______
    a)   SBI bank
    b)   IDBI bank
    c)   Bank of India
    d)   Bank of baroda
           Answer: c)

    15). Who is the Brand Ambassador of Telangana________
    a)   Sania Mirza
    b)   Amir khan
    c)   Sania Nehwal
    d)   Amithabh Bachchan
          Answer:a)

    For More Expected GK Questions for Clerical Mains- Click Here
    Online Mock Tests 2019: