Static GK Bits for IBPS Clerical Mains

    Static GK Bits for IBPS Clerical Mains
    Static GK Bits for IBPS Clerical Mains:
    Dear Readers, Static GK Bits for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). The world senior citizen day is celebrated on___________
    a)   22 August
    b)   21 August
    c)   20 August
    d)   19 august
    e)   21 September
    Answer: B

    2). Barauni Thermal Power Station is located in which state_________
    a)   Begusarai,Bihar
    b)   Bokaro,Jharkhand
    c)   Sonebhadra, UP
    d)   Shahjahanpur,UP
    e)   None of these
    Answer: A

    3). Confederation cup associated with which game__________
    a)   Football
    b)   Hockey
    c)   Cricket
    d)   Badminton
    e)   None of these
    Answer: A

    4). world ozone day is celebrated on_________
    a)   August 16
    b)   September 16
    c)   November 16
    d)   September 17
    e)   None of these
    Answer: B

    5). Manas Wildlife Sanctuary is located in__________
    a)   Karnataka
    b)   Kerala
    c)   Gujarat
    d)   Assam
    e)   Chhattisgarh
    Answer: D

    6). National Statistics Day day is celebrated on________
    a)   29 june
    b)   26 july
    c)   20 june
    d)   20 may
    e)   None of these
    Answer: A

    7). What is the capital of Dadar& Nagar Haveli_________
    a)   Port Blair
    b)   Daman
    c)   Silvasa
    d)   Kavaratti
    e)   None of these
    Answer: C

    8). NASDAQ (National Association of securities dealers Automated Quotation System) stock exchange is of which country_________
    a)   China
    b)   United States
    c)   Japan
    d)   United Kingdom
    e)   None of these
    Answer: B

    9). Where is the headquarter of NABARD________
    a)   New Delhi
    b)   Mumbai
    c)   Kolkata
    d)   Ahmedabad
    e)   Patna
    Answer: B

    10). Which of the following country is not a member of ASEAN__________
    a)   Malaysia
    b)   Cambodia
    c)   India
    d)   Laos
    e)   None of these
    Answer: C

    11). “Dushanbe” is the capital city of which country__________
    a)   Tajikistan
    b)   Turkmenistan
    c)   Kyrgyzstan
    d)   Kazakhstan
    e)   Taiwan
    Answer: A

    12). Where is the Head Quarter Of World Trade Organization (WTO)__________
    a)   Geneva, Switzerland
    b)   Paris, France
    c)   Washington DC, US
    d)   New York, US
    e)   None of these
    Answer: A

    13). Chandrapur Super (TPP) Thermal Power plant is located in which state________
    a)   Chandrapur, Maharashtra
    b)   Korba, Chhattisgarh
    c)   Tapi, Gujarat
    d)   Nagpur, Maharashtra
    e)   None of these
    Answer: A

    14). Currency of United Arab Emirates _________
    a)   Dinar
    b)   Dirham
    c)   Riyal
    d)   Taka
    e)   Peso
    Answer: B

    15). According to census 2011,Which is the most populous state in India__________
    a)   Rajasthan
    b)   Uttar pradesh
    c)   Madhya Pradeah
    d)   Maharashtra
    e)   None of these
    Answer: B

    16). Classical dances of Andhra Pradesh_________
    a)   Kuchipudi
    b)   Kathakali
    c)   Bharat Natyam
    d)   Kathak
    e)   None of these
    Answer: A

    17). Who is the CM of Tripura_________
    a)   ManikSarkar
    b)   T. R. Zeliang
    c)   Harish Rawat
    d)   Siddaramaiah
    e)   O. I. Singh
    Answer: A

    18). Sultan Azlan shah cup is associated with the game of____________
    a)   Basketball
    b)   Football
    c)   Cricket
    d)   Hockey
    e)   Squash
    Answer: D

    19). Largest credit rating agency in India__________
    a)   CRISIL
    b)   CARE
    c)   ICRA
    d)   FITCH
    e)   None of these
    Answer: A

    20). Census Held on 2011 was the_________of independent India ?
    a)   12th
    b)   9th
    c)   7th
    d)   8th
    e)   6th
    Answer: C

    21). “Where every individual is committed ” is which bank’s tagline_________
    a)   Oriental Bank of Commerce
    b)   Indian Overseas Bank
    c)   Union Bank of India
    d)   State Bank of India
    e)   Canara bank
    Answer: A

    22). Sikka Thermal Power Station is located in which state__________
    a)   Gondia, Maharashtra
    b)   Jamnager, Gujarat
    c)   Durg, Chhattisgarh
    d)   Krba, Chhattisgarh
    e)   None of these
    Answer: B

    23). Sun city of india_________
    a)   Jaipur, Rajasthan
    b)   Udaipur, Rajasthan
    c)   Jodhpur, Rajasthan
    d)   Kanpur, Uttar Pradesh
    e)   Hyderabad, Telangana
    Answer: C

    24). Deodhar Trophy is associated with which game/sports_________
    a)   Badminton
    b)   Football
    c)   Hockey
    d)   Cricket
    e)   Tennis
    Answer: D

    25). Buddh international circuit stadium location in__________
    a)   Jaipur, Rajasthan
    b)   Patna, Bihar
    c)   Greater Noida, Uttar Pradesh
    d)   Kolkata, West Bengal
    e)   Gandhi Nagar, Gujarat
    Answer: C
    For More Expected GK Questions for Clerical Mains- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: