Static GK Bits for IBPS Clerical Mains

    Static GK Bits for IBPS Clerical Mains:
    Dear Readers, Static GK Bits for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this

    1).Khaperkheda Thermal Power Station is located in which state_________
    a)   Maharashtra
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Chhattisgarh
    d)   Gujarat
    e)   karnataka


    2).Tehri dam is located on which river__________
    a)   Narmada
    b)   Koyna
    c)   Bhagirathi
    d)   Krishna
    e)   Kaveri


    3).Headquarter of Union bank of India________
    a)   Kolkata
    b)   Chennai
    c)   Delhi
    d)   Mumbai
    e)   Noida


    4).Tomato Festival celebrated in________
    a)   Spain
    b)   London, UK
    c)   San Francisco, USA
    d)   Munich, Germany
    e)   Cuba, Havana


    5).Santosh Trophy is related with which of the following sport?
    a)   Cricket
    b)   Tennis
    c)   Hockey
    d)   Badminton
    e)   None of these


    6).International Day for the Elimination of Violence against Women is observed on
    a)   Nov 25
    b)   Dec 15
    c)   Dec 25
    d)   Aug 25
    e)   Sep 15


    7).Which of the following Country-Capital-Currency are miss matched?
    a)   Latvia-Riga-Lats
    b)   Kosovo-Pristina-Euro
    c)   Morocco-Rabat-Dirham
    d)   Qatar-Doha-Peso
    e)   Somalia-Mogadishu-Somali shilling


    8).World Health Organisation is located at Geneva, Switzerland. Who is the President?
    a)   Mukhisa Kituyi
    b)   Margaret Chan
    c)   Klaus Schwab
    d)   Peter Maurer
    e)   Irina Bokova


     9).Bihari Puraskar is a literary award instituted by ___________ .
    a)   Saraswati Samman
    b)   Sampark Foundation
    c)   Mohsen Hachtroudi Foundation
    d)   K.K. Birla Foundation
    e)   Indian Cultural Life


    10).Meenakshi temple is situated in the________
    a)   Vijayanagaram, Andhra Pradesh
    b)   Maharashtra
    c)   Amritsar, Punjab
    d)   Madurai, Tamil Nadu
    e)   Gaya, Bihar


    Answers:

    1).a) 2).c)  3).d)  4).a)  5).e)  6).a)  7).d)  8).b)  9).d)  10).d)

    For More Expected GK Questions for Clerical Mains- Click Here
    Online Mock Tests 2019: