Static GK Bits for LIC AAO

    Static GK Bits for LIC AAO Set-1:
    Dear Readers, Static GK Bits for Upcoming LIC AAO Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


    1). Kanchendzonga is the highest peak in India located at
    a)   Jammu and Kashmir
    b)   Sikkim
    c)   Himachal Pradesh
    d)   Uttarakhand
    e)   None of the above
    Answer: b)
    2). Sandakphu is the highest peak of _________, India.
    a)   Manipur
    b)   Kerala
    c)   Tamil Nadu
    d)   West Bengal
    e)   None of the above
    Answer: d)
    3). River Yamuna is located in which state?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Orissa
    c)   Uttaranchal
    d)   Madhya Pradesh
    e)   None of the above
    Answer: a)
    4). River Musi is in which city?
    a)   Patna
    b)   Bengaluru
    c)   Hyderabad
    d)   Vishakhapatnam
    e)   Vijayawada
    Answer: c)
    5). Headquarters of United Nations Development Programme (UNDP) is located at
    a)   Geneva
    b)   Washington
    c)   London
    d)   New York
    e)   Paris
    Answer: d)
    6). Headquarters of International Atomic Energy Agency is located at
    a)   Vienna
    b)   Montreal
    c)   Rome
    d)   The Hague
    e)   None of the above
    Answer: a)
    7). Bandhavgarh National Park is located in
    a)   Rajasthan
    b)   Madhya Pradesh
    c)   West Bengal
    d)   Assam
    e)   Orissa
    Answer: b)
    8). Indian Wild Ass Sanctuary is located in which state?
    a)   Tamil Nadu
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Gujarat
    d)   Karnataka
    e)   Arunachal Pradesh
    Answer: c)
    9). Sultanpur Bird Sanctuary is located in which city?
    a)   Kochi
    b)   Shimoga
    c)   Coochbehar
    d)   Gurgaon
    e)   Jamnagar
    Answer: d)
    10). Name the bird sanctuary located at Nellore, Andhra Pradesh?
    a)   Karnala Bird Sanctuary
    b)   Atapaka Bird Sanctuary
    c)   Pulicat Lake Bird Sanctuary
    d)   Najafgarh Drain Bird Sanctuary
    e)   Nelapattu Bird Sanctuary

    Answer: e)
    Online Mock Tests 2019: