Syndicate PO 2016- GK Questions Asked in Exam Held on 8th Feb 2016 (Both Shift)

    Syndicate PO 2016- GK Questions Asked in Exam 8th Feb 2016 (Both Shift)
    Syndicate PO 2016- GK Questions Asked in Exam 8th Feb 2016 (Both Shift):
    Dear Readers, Syndicate Bank PO Exam 2016 was complete and the list of GK Questions asked in the examination was given here below. Check it.

    1). What is the capital of Israel?
    Answer: Jerusalem

    2). Kaziranga National Park is located at ________.
    Answer: Assam

    3). Who is the CEO of Google?
    Answer: Sundar Pichai

    4). Rugby World Cup 2015 was held at _______.
    Answer: England

    5). Who is the President of Georgia?
    Answer: Giorgi Margvelashvili

    6). Heena Sidhu belongs to which of the following sports?
    Answer: Shooting

    7). Army Day was observed on ______
    Answer: 15th Jan

    8). What is the minimum maturity of Commercial Paper?
    Answer: 7 days

    9). BBPS Stands for _______
    Answer: Bharat Bill Payment System

    10). Which Indian group has recently acquired the Online Fashion company Abof Acquired?
    Answer: Aditya Birla Group

    11). What is the maximum limit NEFT?
    Answer: No Limit

    12). Who is the winner of Indian Super League?
    Answer: Chennai FC

    13). Who is Angele Merkel?
    Answer: Chancellor of Germany

    14). OLTS stands for ________.
    Answer: Online Tax Accounting System

    15). Anant Kumar is minister of which sector?
    Answer: Chemical Fertilizers

    16). Who won the National Medal of Science awarded by Barak Obama?
    Answer: Rakesh Jain

    17). Name the Guajarati writer who won the 51st Jnanapeeth Award?
    Answer: Raghubir Chaudhri

    18). Which is the world Fastest Stock Exchange?
    Answer: Bombay Stock Exchange

    19). Which is the Headquarters of HAL?
    Answer: Bangalore

    20). National Social Defence College is Located at ________.
    Answer: Dwarka, Delhi

    21). Which book was authored by Sharad Power?
    Answer: On My Terms: From the Grassroots to the Corridors of Power

    22). Who is the winner of CK Naidu Award?
    Answer: Syed Kirmani

    23). Miss Universe 2015 belongs to which country?
    Answer: Pia Wurtzbach, Philippines

    24). What is the Currency of Argentina?
    Answer: Argentine Peso

    25). Aluth Avurudda festival is related to which country?
    Answer: Sri Lanka

    26). DICGC Stands for ________.
    Answer: Deposit Insurance Credit Guarantee Corporation

    27). What is the headquarters of World Tourism Organization?
    Answer: Geneva, Switzerland

    28). World Diabetes day was observed on ________
    Answer: 14th Nov

    29). What is the currency of Canada?
    Answer: Canadian Dollar

    30). Headquarters of HDFC Bank_________
    Answer: Mumbai

    31). What is the capital of Argentina?
    Answer: Buenos Aires

    32). Who is the Chairman of Chief Information Commissioner (CIC)?
    Answer: R.K Mathur

    33). IFSC stands for ________
    Answer: Indian Financial System Code

    34). Who has been named as the ICC player of the year?
    Answer: Steven Smith

    35). Who has been invited as the chief guest for Republic Day?
    Answer: Francois Hollande

    36). Who is the winner of the China Open 2015?
    Answer: Novak Djokovic

    37). Who has won the Russian Grand Prix?
    Answer: Lewis Hamilton

    38). MICR code consists of how many digits?
    Answer: 9 digits

    39). What is the transactions limit in Contactless card?
    Answer: Rs.2000

    40). Who is Alan Rickman?
    Answer: English Actor

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos