Tips to find the MOST SIMILAR Word in English Questions Part-I

Tips to find the MOST SIMILAR Word
Tips to find the MOST SIMILAR Word in English Questions Part-I:
Useful tips to find the MOST SIMILAR word in the English Questions were given here. Candidates those who are preparing for banking and all competitive exams can use this tips. 

ENGLISH VOCABULARY:
·        In order to use a language accurately and effectively one should have a very good vocabulary.
·        The more number of words you know the better will be your ability to communicate.
·        The best way to improve your vocabulary is to practice extensive reading and listening.
·        Consult a dictionary and note the pronunciation, meaning and usage of the word or phrase help us to increase the language skill.
·        The only way you can add new words to your active vocabulary is by using them in your own sentences while speaking and writing.
·        Whenever you look up a new word in the dictionary, uses that word along with the sentence while you speaking and writing.
·        By using that new vocabulary, while speaking helps you to remember that word, even though you learn plenty of words.
·        When you consult a dictionary to check a word, you should go beyond the pronunciation and meaning of the word.
·        And another easy way is that, for example, when you learn that anophthalmologistis aneye specialist,you should make an effort to find the words for a heart specialist, a bone specialist, a skin specialist, a child specialist, a cancer specialist and so on.
Examples with Explanation:
Find the MOST SIMILAR Word:

1.) Abate:
Meaning: become less strong; decrease
Example Sentence: The people in the coastal areas prayed for the cyclone toabate.
 ABATE
a.   Lessen
b.   Conclude
c.   Arrange
d.   Loosen


2.) Abjure:
Meaning: state publicly that you will give up a particular belief or way of life
Example Sentence: The President called upon the two groups toabjure violence.
ABJURE
a.   Celebrate
b.   Falsify
c.   Concede
d.   Renounce


3.)Ablutions:
Meaning: the things you do to make yourself clean, such as washing yourself, brushing your teeth.
Example Sentence: After the morningablutions, he went for a walk.
ABLUTIONS
a.   Worship
b.   Washing
c.   Arrangement
d.   Penance


4.)Acquiesce:
Meaning: willingly agree to do what someone wants
Example Sentence: Many people thought the police wereacquiescing in the crime.
ACQUIESCE
a.   Limit
b.   Fumble
c.   Agree
d.   Destroy


5.)Affront:
Meaning: a remark or action that offends or insults someone
Example Sentence: The boss considered the watchman’s behavior anaffront to him.
AFFRONT
a.   Loyalty
b.   Humility
c.   Offence
d.   Annoyance


6.)Allegiance:
Meaning: loyalty to a leader, country, belief, etc.
Example Sentence: Every Indian pledgesallegianceto the tricolor.
ALLEGIANCE
a.   Helplessness
b.   Hostility
c.   Loyally
d.   Delay


7.)Ambience:
Meaning: the way a place makes you feel
Example Sentence: The food is good, but theambienceis poor.
AMBIECE
a.   Sound
b.   Surroundings
c.   Temperature
d.   Music

8.)Ambivalent:
Meaning: not sure whether you want or like something
Example Sentence: My brother’s thoughts about going abroad wereambivalent.
AMBIVALENT
a.   Long-winding
b.   Unsure
c.   Initial
d.   Quick


9.)Animosity:
Meaning: strong dislike or hatred
Example Sentence: There was no personalanimositybetween the rival leaders.
ANIMOSITY
a.   Brutality
b.   Veracity
c.   Paucity
d.   Hostility


10.)Antipathy:
Meaning:strong dislike or opposition towards someone of something
Example Sentence: I have a strongantipathytowards communalism.
ANTIPATHY
a.   Dislike
b.   Approval
c.   Similarity
d.   Notoriety

Answers:
1.) a)  2. b)  3. b)  4. c)  5. b)  6. c)  7. b)  8. b)  9. a) 10. a)
Online Mock Tests 2019: