“VIVA on Computer” (Answer Updated)

    “VIVA on General Awareness”
    “VIVA on Computer”:

    Dear Friends, This session is an initiative of our team which will conducted daily which mainly concentrates on evaluating skill and knowledge of our viewers. In this session we are going to ask set of questions without giving any options which are important in examination point of view, you need to think on those questions and give answers by commenting below and you can also ask your questions from today’s particular subject. After 2 hours we will give answers.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now

    Today’s VIVA Questionswith Answers

    1). ____________ controls the way in which the computer system functions and providesa means by which users can interact with the computer.
    Answer:Operating System
    2). Word processing, spreadsheet, and photo-editing are examples of
    Answer:Application Software
    3). Computers use the ____________ language to process data.
    Answer:Binary
    4) .____________ is data that has been organized or presented in a meaningful way.
    Answer:Information
    5). Shortcut key to move forward through the tabs
    Answer: CTRL + TAB
    6). A light sensitive device that converts drawing, printed text or other images into digitalform is
    Answer:Scanner
    7). In order to tell Excel that we are entering a formula in cell, we must begin with anoperator such as
    Answer:=
    8). In computer terminology an error means
    Answer:Bug
    9). The super computer is invented by
    Answer:JH Van Tassell
    10). Window’s settings are recorded in
    Answer:WIN.INI
    11). What does XP stands for in Windows XP?
    Answer:eXperience
    12). Arithmetic logic unit
             I.     perform arithmetic operations
            II.     store data
          III.     perform comparison
          IV.     communicate with input devices
    from above the correct one is
    Answer:Only I and III
    13). RAM is a __________ memory.
    Answer:Volatile
    14). A kilobyte also referred to as KB, is equal to
    Answer:1024 bytes
    15). General purpose computers are those that can be adopted to countless uses simply by changing its
    Answer:Program

    / 5. Reviews