“VIVA on Computer Awareness” (Answers Updated)

    “VIVA on Computer Awareness”
    “VIVA on Computer Awareness”:

    Dear Friends, This session is an initiative of our team which will conducted daily which mainly concentrates on evaluating skill and knowledge of our viewers. In this session we are going to ask set of questions without giving any options which are important in examination point of view, you need to think on those questions and give answers by commenting below and you can also ask your questions from today’s particular subject. After 2 hours we will give answers.

    Today’s VIVA Questions with Answers:

    1). A process known as ____________ is used by large retailers to study trends.
    Answer: Data Mining

    2). ____________terminals (formerly known as cash registers) are often connected to complex inventory and sales computer systems.
    Answer: Point-Of-Sale (POS)

    3). ____________ tags, when placed on an animal, can be used to record and track in a database all of the animals movements.
    Answer: RFID

    4). ____________ is the science that attempts to produce machines that display the same type of intelligence that humans do.
    Answer: Artificial intelligence (AI)

    5). ____________ is data that has been organized or presented in a meaningful fashion.
    Answer: Information

    6). ____________ is a set of computer programs used on a computer to help perform tasks.
    Answer: Software

    7). System software is the set of programs that enables your computers hardware devices and ____________ software to work together.
    Answer: Application

    8). Apple Macintoshes (Macs) and PCs use different ____________ to process data and different operating systems.
    Answer: CPUs

    9).____________ are specially designed computers that perform complex calculations extremely rapidly.
    Answer: Supercomputers

    10). ____________ are specially designed computer chips that reside inside other devices, such as your car or your electronic thermostat.
    Answer: Embedded computers

    11). When sending an e-mail, the __________ line describes the contents of the message.
    Answer:Subject

    12). Use the _______ number system to store data and perform calculations.
    Answer:Binary

    13). A _______ contains specific rules and words that express the logical steps of an algorithm.
    Answer:Syntax

    14). To make a notebook act as a desktop model, the notebook can be connected to a ______ which is connected to a monitor and other devices.
    Answer:Docking System

    15). What menu is selected to cut, Copy, and paste?
    Answer:Edit
    Online Mock Tests 2019: