“VIVA on Computer Awareness” (LIC AAO Special) Answers Updated

    “VIVA on Computer Awareness” (LIC AAO Special)
    VIVA on Computer Awareness” (LIC AAO Special):
    Dear Friends, This session is an initiative of our team which will conducted daily which mainly concentrates on evaluating skill and knowledge of our viewers. In this session we are going to ask set of questions without giving any options which are important in examination point of view, you need to think on those questions and give answers by commenting below and you can also ask your questions from today’s particular subject. After 2 hours we will give answers.

    Today’s VIVA Questions with Answers:
    1. What does cybernetic study stands is related to?
    Answer:Control and Communications

    2. Which Nation is credited to develop digital computer primarily?
    Answer:USA

    3. Big Blue is the nick name of ________.
    Answer:IBM

    4. The name for the way that computers manipulate data into information is called ___.
    Answer:Processing

    5. The data is stored in chips embedded in plastic cards. What these cards known as?
    Answer:Smart Card

    6. What is the primary use of E-commerce?
    Answer:Conduct business over the Internet

    7. What is the process used by large business houses and retailers is for studying market trends?
    Answer:Data mining

    8. Which PowerPoint view displays slide of the presentation as a thumbnail and is useful for rearranging slides?
    Answer:Slide sorter

    9. Microsoft word is a  _____ software which is used to create and edit documents on the computer.
    Answer:Application Software

    10. IC the integrated Circuit is made up of ______ which help the computer function.
    Answer:Transistors

    11. What are EEP, EP, Field Programmable a type of?
    Answer:Read Only Memory

    12. A working model of software which does not include additional features but only the necessary working requistes in order to test a concept is called _______.
    Answer:Prototype

    13. MS-DOS file extension is usually attached to a file containing backup data?
    Answer:BAK

    14. When multiple users are conducted to a single system using its processing unit, it provides a cost effective series of terminals. What are those terminals known as?
    Answer:Dumb terminals

    15. _________ is collection of web-pages and ________ is the very first page that we see on opening of a web-site.

    Answer:Website, Home-page
    Online Mock Tests 2019: