“VIVA on General Awareness” (Answers Updated)

    “VIVA on General Awareness”
    “VIVA on General Awareness”:

    Dear Friends, This session is an initiative of our team which will conducted daily which mainly concentrates on evaluating skill and knowledge of our viewers. In this session we are going to ask set of questions without giving any options which are important in examination point of view, you need to think on those questions and give answers by commenting below and you can also ask your questions from today’s particular subject. After 2 hours we will give answers.

    Today’s VIVA Questions with Answers:
    1. International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) (World Bank) is head quartered in
    Answer:Washington

    2. SAARC (South Asian Association for Regional Corporation) is head quartered in
    Answer:Kathmandu (Nepal)

    3. Capital and Currency of Liberia
    Answer:Monrovia and Liberian Dollar.

    4. ShriNitinJairamGadkari is the minister of
    Answer:Minister of Road Transport and Highways; and Minister of Shipping.

    5. LalBahadurShastri: Lessons in Leadership written by
    Answer:PavanChoudary

    6. Turning Points is the book written by
    Answer:APJ Abdul Kalam

    7. Rawatbhata Kota power station is located in which state?
    Answer:Rajasthan

    8. Vankusawade Wind Park is located in which state?
    Answer:Karnataka

    9. Sukanya Prosperity Plan accounts can be opened under the name of a child whose age does not exceed by
    Answer:10 years

    10. Inshyurens SBI Life insurance Company Limited joint stock company which is a subsidiary of State Bank of India and ___________.
    Answer:BNP Paribas Ashyurens

    11. Floyd Jr. Medevr is related to which game?
    Answer:Boxing

    12. India – Africa Forum Summit 2015 the host country is ­­­­­­­_________.
    Answer:India

    13. Who won the 2016 Australian Open women’s singles tennis on January 30, 2016?
    Answer: Angelique Kerber

    14. Shiv Prakash Mishra is given the 2015 Dhyan Chand Award. He is associated with?
    Answer:Tennis

    15. Veer Savarkar International Airport is located in _______.
    Answer:Port Blair 
    Online Mock Tests 2019: