“VIVA on General Awareness” (LIC AAO Special) Answers Updated

    “VIVA on General Awareness” (LIC AAO Special)
    “VIVA onGeneral Awareness” (LIC AAO Special):
    Dear Friends, This session is an initiative of our team which will conducted daily which mainly concentrates on evaluating skill and knowledge of our viewers. In this session we are going to ask set of questions without giving any options which are important in examination point of view, you need to think on those questions and give answers by commenting below and you can also ask your questions from today’s particular subject. After 2 hours we will give answers.

    Today’s VIVA Questions with Answers:
    1. ‘Make in India Week’ was inaugurated in which city recently?
    Answer: Mumbai

    2. Which cricketer has become the first cricketer to play 100 continuous Tests since debut?
    Answer: Brendon McCullum

    3. New building complex of Bombay Art Society has been inaugurated in
    Answer: Mumbai

    4. Famous Malayalam Poet and Jnanpith-winner who passed away recently was
    Answer:Ottaplakkal Neelakandan Velu Kurup (O N V Kurup)

    5. The pair of SaniaMirza and Martina Hingis has won the _______ to win 40 matches in a row.
    Answer: St. Petersburg Ladies Trophy

    6. Dan Hicks recently passed away, he related to which field?
    Answer: Singing

    7. PM Narendra Modi recently inaugurated the permanent campus of the National Institute of Science Education and Research (NISER) in __________.
    Answer: Odisha

    8. Which University has succeeded in converting paper waste into nontoxic cellulose aerogels?
    Answer: National University of Singapore, Singapore

    9. As per the latest data compiled by the Corporate Affairs Ministry, India has total of how many registered companies?
    Answer: 15 Lakh

    10. Which state has recently launched a new revenue code?
    Answer: Uttar Pradesh

    11. Which British filmmaker of Indian origin has bagged a Grammy Award for his film “Amy”, a documentary on the life of late singer Amy Wine house?
    Answer:Asif Kapadia

    12. The Space Applications Centre (SAC) of ISRO and Space Flight Laboratory (SFL) of University of ______ Institute for Aerospace Studies are collaborating on developing the ‘Next Generation Earth Monitoring and Observation and Aerosol Monitoring’ (NEMO-AM) satellite. 
    Answer: Toronto

    13. Which organisation has announced the issuance of India’s first infrastructure bond?
    Answer: India Infrastructure Finance Company Limited (IIFCL)

    14. Who among the following persons has won the Hilton Asian Tour Golfer of Year 2016?
    Answer:Anirban Lahri

    15. Recently developed Astra Missile by DRDO is?

    Answer: Air to Air BVR missile to fire from fighter jets
    Online Mock Tests 2019: