“VIVA on Important Days” (Answers Updated)

    “VIVA on Important Days”
    “VIVA on Important Days”:

    Dear Friends, This session is an initiative of our team which will conducted daily which mainly concentrates on evaluating skill and knowledge of our viewers. In this session we are going to ask set of questions without giving any options which are important in examination point of view, you need to think on those questions and give answers by commenting below and you can also ask your questions from today’s particular subject. After 2 hours we will give answers.

    Today’s VIVA Questions with Answers:

    1. “World Braille Day” observes on which date
    Answer:4thJanuary

    2. Pravasi Bharatiya Divas is observed on
    Answer:9thJanuary

    3. Death anniversary of Lal Bahadur Shastri is observed on
    Answer:11thJanuary

    4. National Youth Day was observed across India on
    Answer:12thJanuary

    5. Army Day is celebrated on
    Answer:15thJanuary

    6. Netaji Subhash Chandra Bose’s Birth Anniversary is observed on
    Answer:23rd January

    7. National Girl Child Day is observed
    Answer:24thJanuary

    8. India’s National Tourism Day is celebrated on
    Answer:25thJanuary

    9. The Election Commission of India (ECI) has celebrated the 6th National Voters’ Day across the country. Theme for year 2016 is
    Answer:Inclusive and Qualitative Participation.

    10. International Holocaust Remembrance Day is observed on
    Answer:27thJanuary

    11. Anti-Leprosy Day is observed on
    Answer:30thJanuary

    12. 150th birth anniversary of great freedom fighter Lala Lajpat Rai, is celebrated
    Answer:28thJanuary 2016

    13. The World Day of War Orphans is observed on
    Answer:6th January

    14. World Laughter Day is celebrated on
    Answer:10thJanuary

    15. International Day of Zero Tolerance to Female Genital Mutilation observes on
    Answer:6thFebruary
    Online Mock Tests 2019: