“VIVA on Insurance Awareness” (LIC AAO Special) Answers Updated

    “VIVA on Insurance Awareness”
    “VIVA on Insurance Awareness”:
    Dear Friends, This session is an initiative of our team which will conducted daily which mainly concentrates on evaluating skill and knowledge of our viewers. In this session we are going to ask set of questions without giving any options which are important in examination point of view, you need to think on those questions and give answers by commenting below and you can also ask your questions from today’s particular subject. After 2 hours we will give answers.

    Today’s VIVA Questions with Answers:

    1. The tag line of the advertisement of which insurance organization is “Zindagi Ke Saath Bhi Zindagi Ke Baad Bhi”?
    Answer:Life Insurance Corporation of India

    2. The head office of the Life Insurance Corporation of India (LIC) is located at
    Answer:Mumbai

    3. The Life Insurance Corporation of India has ______ Zonal offices in India.
    Answer:Eight

    4. If an organization wishes to venture into Insurance Business it has to obtain a license first from which of the following?
    Answer:Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI)

    5. Parent company of New India Assurance is __________.
    Answer:General Insurance Corporation of India (GIC)

    6. The New India Assurance Company was established in 1919 by whom?
    Answer:Dorab Tata

    7. Which Insurance Companies was launched with NABARD as one of its promoter’s with 30% stake in it?
    Answer:General Insurance Corporation Ltd.

    8. Tag line of Bajaj Allianz Life Insurance Company Limited
    Answer:Jiyo Befiqar

    9. GIC is the ONLY Reinsurer in India. True/False
    Answer:True

    10. Which Scheme was launched by the LIC to provide life insurance protection, perodicallumpsum survival benefits and pension to the agricultural workers in India?
    Answer:Krishi Shramik Samajik Suraksha Yojana

    11. FIPB stands for
    Answer:Foreign Investment Promotion Board

    12. IRDA was constituted by which committee’s recommendations?
    Answer:Malhotra Committee

    13. Agriculture Insurance Company of India was founded in _______ year.
    Answer:2002

    14. Government of India has launched an INIP of 1,500 crore rupees as per the mandatory provision under the Civil Liability for Nuclear Damage Act (CLND), 2010. What is the full form of INIP?
    Answer:Indian Nuclear Insurance Pool

    15. PNB MetLife Life Insurance Company is the giant of which country?
    Answer:USA
    Online Mock Tests 2019: