“VIVA on IT Officers Stuff” (Answer Updated)

    “VIVA on IT Officers Stuff”
    “VIVA on IT Officers Stuff”:

    Dear Friends, This session is an initiative of our team which will conducted daily which mainly concentrates on evaluating skill and knowledge of our viewers. In this session we are going to ask set of questions without giving any options which are important in examination point of view, you need to think on those questions and give answers by commenting below and you can also ask your questions from today’s particular subject. After 2 hours we will give answers.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    Today’s VIVA Questions with Answers:
    1. A collection of conceptual tools for describing data, relationships, semantics and constraints is referred to as ____________.
    Answer:Data Model

    2. In ________ database, data is organized in the form of trees with nodes.
    Answer:Hierarchical

    3. The number of tuples in a relation is termed as ______
    Answer:Cardinality

    4. In E-R Diagram, attribute is represented by _________
    Answer:Eclipse

    5. A relation between two entities is treated as a single entity is called__________
    Answer:Aggregation

    6. In Oracle, who owns the data dictionary?
    Answer:SYS

    7. _______ is used to control privilege in Database.
    Answer:Data Control Language

    8. ODBC is based on ________ language
    Answer:Structured Query Language

    9. Which command is used to remove a relation from an SQL database?
    Answer:Drop

    10. ________ is used to save permanently any transaction into database.

    Answer:Commit

    / 5. Reviews