“VIVA on Recent Appointments” (Answers Updated)

    “VIVA on Recent Appointments”
    “VIVA on Recent Appointments”:
    Dear Friends, This session is an initiative of our team which will conducted daily which mainly concentrates on evaluating skill and knowledge of our viewers. In this session we are going to ask set of questions without giving any options which are important in examination point of view, you need to think on those questions and give answers by commenting below and you can also ask your questions from today’s particular subject. After 2 hours we will give answers.

    Today’s VIVA Questions with Answer:

    1). Who has been appointed India’s next Ambassador to Mexico?
    Answer:Senior IFS officer Muktesh Kumar Pardeshi

    2). Senior Indian Revenue Service officer Atulesh Jindal is all set to take charge as the new chairman of the CBDT, the controlling body of the income tax department. Whom does he replace?
    Answer:A K Jain

    3). Leslie Berland has been named as ________ Company’s new chief marketing executive.
    Answer:Twitter’s

    4). Who has been appointed as the Chief Commissioner for Persons with Disabilities (CCPD) for a period of three years?
    Answer:Dr. Kamlesh Kumar Pandey

    5). Who was appointed as Lokayukta of Uttar Pradesh. His appointment was approvedby the Supreme Court
    Answer:Justice Sanjay Mishra

    6). Who has been appointed Chairman and Managing Director of General Insurance Corporation of India (GIC Re), the National Reinsurer.
    Answer:Alice Vaidyan

    7). Who has been appointed as Private Secretary to President Pranab Mukherjee.
    Answer:Senior revenue officer Ashok Kumar Mehta

    8). Which company has announced the appointment of Ashish Saraf as Vice-President -Industry Development, Strategic Partnerships and Offsets.
    Answer:Airbus Group

    9). Who was appointed as Chairman of fair-trade regulator Competition Commission ofIndia (CCI)?
    Answer:Devender Kumar Sikri

    10). The Centre has appointed AB Khare as the Chairman and Managing Director___________ for a five-year term.
    Answer:Madras Fertilzers

    11). Who was appointed as Technical Advisor of Odisha Government?
    Answer:Sam Pitroda

    12). TV actor and Bharatiya Janata Party (BJP)’s Gajendra Chauhan has beenappointed as the Chairman of
    Answer:Film and Television Institute of India (FTII).

    13). Who took charge as UN High Commissioner for Refugees?
    Answer:Filippo Grandi from Italy

    14). Which IT giant has appointed Abid Ali Z. Neemuchwala as the new Chief Executive Officer (CEO) and Member of the Board of the company.
    Answer:Wipro Limited

    15). Who has sworn in as the eight Chief Information Commissioner (CIC) of the Central Information Commission?

    Answer:Former Defence Secretary Radha Krishna Mathur
    Online Mock Tests 2019: