“VIVA Session”- on Computer Awareness (Answers Updated)

    “VIVA Session”- on Computer Awareness

    “VIVA Session”- on Computer Awareness:
    Dear Friends, This session is an initiative of our team which will start daily at 10:30am which mainly concentrates on evaluating skill and knowledge of our viewers. In this session we are going to ask set of questions without giving any options which are important in examination point of view, you need to think on those questions and give answers by commenting below and you can also ask your questions from today’s particular subject. After 2 hours we will give answers.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now

    Today’s VIVA Answers Updated:

    1). Folders in windows OS is also known as ______

    Answer: Directory

    2). Data integrity refers to _____

    Answer: Accuracy of the data

    3). The most costly storage device is ______

    Answer: CACHE Memory

    4). The first general purpose electronic computer is ______

    Answer: ENIAC

    5). In computer terminology “DPI” stands for ________

    Answer: Dots Per Inch

    6). Formatting the disk means _______

    Answer: Setting up sections on the disk so that we can store new the files (or) Deleting all the data and creating a new file allocation table

    7). An interpreter is a translator which executes the source code in line-by-line manner. Is the statement is true or false.

    Answer: True

    8). In computer terminology “OEM” stands for ________

    Answer: Original Equipment Manufacturer software.

    9). Sectors and Tracks are two terms related to which hardware device of a computer?

    Answer: Hard disk
    10). Firmware is stored in ________

    Answer: Read Only Memory (ROM)/BIOS

    / 5. Reviews