“VIVA Session”- on Human Resources (Answers Updated)

    “VIVA Session”- on Human Resources

    “VIVA Session”- on Human Resources:
    Dear Friends, This session is an initiative of our team which will conducted daily which mainly concentrates on evaluating skill and knowledge of our viewers. In this session we are going to ask set of questions without giving any options which are important in examination point of view, you need to think on those questions and give answers by commenting below and you can also ask your questions from today’s particular subject. After 2 hours we will give answers.

    Today’s VIVA Questions with Answers:

    1. Employees quit the organizations at their own choice through
    Answer:Outplacement, restructuring
             
    2. ______ is achieved by combining capital, raw material& human resource by an organization.
    Answer:Output

    3. Supervisors fall into _________ level
    Answer:First-line level

    4. Dramatic reduction of manpower is called
    Answer:Termination

    5. Decision Support System (DDS) is structured around analytic decision models on a specialized management database. True or False
    Answer:True

    6. The father of scientific management is ________.
    Answer: Frederick W. Taylor

    7. __________ is the process of assessing progress toward strategic goals and taking corrective action as needed.
    Answer:Strategic control

    8. _________ is the right to make decisions, to direct the work of others and to give orders.
    Answer:Authority

    9. Management sciences department is one of the _______________ of the VU.
    Answer:System

    10. _________ is the process of acquiring, training, appraising and compensating employees, attending to their labor relations, health and safety and fairness concerns.

    Answer:Human Resource Management
    Online Mock Tests 2019: