Weekly Current Affairs Quiz- December 2nd Week 2015

Weekly Current Affairs Quiz- December 2nd Week 2015
Weekly Current Affairs Quiz- December 2nd Week 2015:                                            
Dear Readers, Weekly Current affairs Quiz about the country and world were asked here. Candidates those who are preparing for all competitive and banking exams can use these questions.

Take the Weekly Current Affairs Test given below and Comment your Score out of 30 in the Comment Box

1). Which is the first oil company from India that has joined the Zero Routine Flaring by 2030 initiative of the World Bank?
a)   IBP
b)   GAIL India
c)   IOCL
d)   ONGC


2).Which of the following companies has launched SME Council in India to help small business?
a)   Snapdeal
b)   Facebook
c)   Twitter
d)   Flipkart


3). Which is the India’s first state to allow its MLAs to raise online questions?
a)   Punjab
b)   Maharashtra
c)   Bihar
d)   Gujarat


4).Which of the following company has won the prestigious “Forbes Top 100 Middle East – Global Meets Local 2015′ Award” which was recently held at Dubai?
a)   TCS
b)   HP
c)   Tech Mahindra
d)   HCL


5).Name the state government which has decided to celebrate “Gita Jayanti Mahotsava” from 19th to 21stDecember 2015?
a)   Bihar
b)   Madhya Pradesh
c)   Haryana
d)   Gujarat


6). Which is the first Indian Company to receive the approval of Drug Controller General of India (DCGI) to launch Hepatitis C Medicine?
a)   Beryl Drugs
b)   Hester Bioscience
c)   Combat Drugs
d)   Hetero Drugs


7).The Central Research Institute in Yoga and Naturopathy will be set up at which Indian state?
a)   Odisha
b)   Maharashtra
c)   Karnataka
d)   Andhra Pradesh


8). International Anti Corruption Day was observed on 9th December 2015 with the theme of _______.
a)   Rise Your Hands to abolish corruption
b)   Time to stand up against corruption
c)   Break the corruption chain
d)   Abolish corruption to lead the world


9).Which state government has decided to honor Frank Islam (Indian-American Entrepreneur) to recognize his achievements and outstanding contributions in a foreign country?
a)   Madhya Pradesh
b)   Uttar Pradesh
c)   Bihar
d)   Rajasthan


10).Carolina Marin has won the 2015 BWF Female Player of the Year Award, she belongs to which of the following countries?
a)   Norway
b)   Korea
c)   Spain
d)   Italy


11). Who has been honored as the Person to the Year 2015 by the Time Magazine recently?
a)   Xi Jinping
b)   Angela Merkel
c)   Vladimir Putin
d)   Barack Obama


12). Which country placed 1st position in the black money outflows as per report revealed by Global Financial Integrity (GFI).
a)   Mexico
b)   Russia
c)   China
d)   India


13).Which of the following countries has approved the World’s first dengue fever vaccine?
a)   US
b)   Mexico
c)   China
d)   Japan


14). Name the two Indian’s who was selected for the 2016 Queen’s Young Leaders Award in UK?
a)   Kartik Sawhney and Neha Swain
b)   Prithvi Raj and Kalam Basu
c)   Shekhar Ahmed and Siddiqui Basha
d)   Niwetha Sharma and Kumara swamy


15).Name the Sri Lankan Cricket player who has been honored with the life membership of the Marylebone Cricket Club (MCC)?
a)   Kumar Sangakkara
b)   Mahela Jayawardene
c)   Tillakarathe Dilshan
d)   Angelo Mathews


16). Name the bollywood actor who has been honored with the Lifetime Achievement award at Dubai International Film Festival (DIFF)?
a)   Amitabh Bachchan
b)   Naseeruddin Shah
c)   Shahrukh Khan
d)   Aamir Khan


17). The National Green Tribunal (NGT) has banned the usage of plastics from ________ to ________ for Ganga Rejuvenation with effect February 1, 2016.
a)   Varanasi to Rishikesh
b)   Gomukh to Rishikesh
c)   Gomukh to Haridwar
d)   Rishikesh to Haridwar


18).”On My Terms” is the autobiography of _________.
a)   A K Mital
b)   Sumitra Mahajan
c)   Arun Jaitley
d)   Sharad Pawar


19).Who has been appointed as Chairman of the World Travel& Tourism Council, Inida Initiative (WTTCII)?
a)   P J Kurien
b)   Vijai Sharma
c)   Ajit Kumar
d)   Kapil Chopra


20).Who is the new Chairman of Steel Authority of India (SAIL)?
a)   Prakash Kumar
b)   Praveen Kumar
c)   Pradeep Kumar
d)   Prithiv Kumar


21). China has recently delivered its two most advanced corvette class warships to which of the following countries?
a)   Nepal
b)   Pakistan
c)   Bangladesh
d)   Sri Lanka


22).Which of the following IT giants has recently won the 2015 Aegis Graham Bell Award for Innovation in Internet of Things (IoT)?
a)   IBM
b)   Wipro
c)   TCS
d)   Infosys


23). Name the legendary bollywood actor who has been honored with the Padma Vibhushan Award recently?
a)   Anupam Kher
b)   Dilip Kumar
c)   Naseeruddin Shah
d)   Sanjeev Kumar


24). Which of the following e-Commerce company has agreed to buy the South China Morning Post (SCMP), English newspaper of Hong Kong?
a)   eBay
b)   Alibaba
c)   Amazon
d)   Flipkart


25).Name the first woman who has been elected in the Saudi Arabia municipal council election in the Madrika district of Mecca.
a)   Mona Al Beheiri
b)   Somayya Jabarti
c)   Maryam Al Mansouri
d)   Salima bint Hazab al-Otaibi


26).Recently the National Green Tribunal’s directive to ban the registration of new diesel vehicles at _______.
a)   Bangalore
b)   New Delhi
c)   Agra
d)   Mumbai


27). What is the India’s rank in Human Development Index which was recently released by the United Nations Development Programme (UNDP)?
a)   140th
b)   130th
c)   144th
d)   134th


28). Name the Mumbai Police Commissioner who has been appointed as the India’s next Ambassador to Saudi Arabia?
a)   Naseeb Jung
b)   Rakesh Maria
c)   Ahmad Javed
d)   N M Reddi


29).Indian Government has planned to establish three Indian Institute of Information Technology (IIITs) on a Public-Private-Partnership (PPP), which among the places were NOT one of them?
a)   Jaipur
b)   Ranchi
c)   Pune
d)   Nagpur


30).Losar Festival was recently started at which of the following states?
a)   Punjab
b)   Nagaland
c)   Jammu& Kashmir
d)   Himachal Pradesh


Comment your Score Out of 30 in the Comment Box given below

Answers:                         
1). d) 2). b) 3). b) 4). c) 5). c) 6). d) 7). a) 8). c) 9). b) 10). c) 11). b)  12). c) 13). b) 14). a) 15). b) 16). b) 17). c) 18). d) 19). d) 20). a) 21). c)   22). b) 23). b) 24). b) 25). d) 26). b) 27). b) 28). c) 29). a) 30). c)
More Weekly Current Affairs Quiz- Click Below:
·        November 4th Week 2015
·        November 3rd Week 2015
·        November 2nd Week 2015
·        November 1st Week 2015
·        October 3rd Week 2015
·        October 2nd Week 2015
·        October 1st Week 2015
Online Mock Tests 2019: