Full set of GA Questions Asked in Canara Bank PO Exam 2018 Held on 23rd Dec | Free Download

Dear Aspirants, Canara Bank PO Exam 2018 was over on 23rd December 2018. We have already shared a detailed exam analysis for the same. We know that you all must be eagerly searching for the list of GK Questions asked in Canara Bank PO Exam.

In this post, candidates can find the GK questions with answers that make you assess your mistakes and rectify it in the upcoming exams. Our IBPS Guide team wishes you great success in your endeavors.

Note: Most of the questions were asked from our IBPSGuide’s Canara Bank PO Current affairs Capsule (Page numbers of the capsule are mentioned in each question).

Click Here to Download the Full Set of GA Questions asked in Canara Bank PO 2018 Download in PDF

Canara Bank PO Exam 2018 (1st shift)

  1. India rank in global innovation index – 57(Page Number 129 in Canara Bank PO Capsule)
  2. Commonwealth games venue – gold coast Australia
  3. Longest sea bridge connects between Hong Kong to – Macau(Page Number 79 in Canara Bank PO Capsule)
  4. Solar Parker probe launched by – NASA(Page Number 114 in Canara Bank PO Capsule)
  5. Runner-up of FIFA men’s world cup – Croatia(Page Number 134 in Canara Bank PO Capsule)
  6. India rank in ease of doing business – 77(Page Number 129 in Canara Bank PO Capsule)
  7. Chief of IMF – Gita Gopinath(Page Number 86 in Canara Bank PO Capsule)
  8. Mughalsarai station renamed as – DeendayalUpadhyay
  9. Railway University located in – Vadodra, Gujarat(Page Number 31 in Canara Bank PO Capsule)
  10. Madhubani painting related to which state – Bihar
  11. Tripura cm – Biplab Kumar Deb(Page Number 49 in Canara Bank PO Capsule)
  12. PCR abbreviation – Public Credit Registry(Page Number 08 in Canara Bank PO Capsule)
  13. Governor of Jammu Kashmir – Satyal Pal Mallik(Page Number 34 in Canara Bank PO Capsule)
  14. Theme of tourism day – Tourism and Digital transformation(Page Number 03 in Canara Bank PO Capsule)
  15. President of Federal Reserve Bank – Jerome Powell
  16. Fastest 10000 runs scored by – ViratKohli (Page Number 133 in Canara Bank PO Capsule)
  17. UAE currency swap amount – 35 billion rupees
  18. Global climate challenge was done in – Katowice (Page Number 104 in Canara Bank PO Capsule)
  19. Ayodhya on the bank of which river –Sarayu(Page Number 52 in Canara Bank PO Capsule)
  20. First World Agriculture Prize was given to – MS Swaminathan(Page Number 89 in Canara Bank PO Capsule)
  21. Committee for crude oil and gas – Rajiv Kumar
  22. Global skill park – Madhya Pradesh(Page Number 39 in Canara Bank PO Capsule)
  23. Yoga Guinness world record created in – Kota
  24. Raj Kapoor Lifetime Achievement Award winner –Dharmandra
  25. Yudhabhyas exercise – India and US (Page Number 117 in Canara Bank PO Capsule)
  26. World largest solar rooftop in – Brabourne Mumbai.(Page Number 40 in Canara Bank PO Capsule)
  27. IRCTC launched has launched which mobile app of Indian Railways e-procurement system (IREPS) – Aaporti app(Page Number 111 in Canara Bank PO Capsule)
  28. Which tribal language in Wikipedia – Santali(Page Number 55 in Canara Bank PO Capsule)
  29. Indian Railways Launches a Program on Ethics in Public Governance – “Mission Satyanishtha”(Page Number 123 in Canara Bank PO Capsule)
  30. Which University has discovered a new pigment from wild mushrooms which may help in fighting cancer – Goa University
  31. Women of India National Organic Festival 2018 was inaugurated on 26th October 2018 by -Maneka Gandhi (Page Number 126 in Canara Bank PO Capsule)
  32. NRIF Ranking top University – IISC Bangalore
  33. World first AI news anchor in which country – China(Page Number 81 in Canara Bank PO Capsule)
  34. ICC hall of fame – Rahul Dravid(Page Number 133 in Canara Bank PO Capsule)
  35. What was the theme of the recent Vigilance Week – Eradicate Corruption-Build a New India.(Page Number 04 in Canara Bank PO Capsule)
  36. First microprocessor of India Shakti designed by – IIT Madras(Page Number 28 in Canara Bank PO Capsule)
  37. In which aircraft carrier marine hydraulic system is fitted – INS Vikramaditya(Page Number 115 in Canara Bank PO Capsule)
  38. How many world heritage site in India – 35
  39. Guinness world record for reading the largest number of books held in – Gadchiroli
  40. 1 question GI tag (Page Number 40 in Canara Bank PO Capsule)
  41. Roopam Sharma, a 23-year old Indian scientist, won the World Health Summit Startup award, 2018 for his invention in which place – Berlin(Page Number 89 in Canara Bank PO Capsule)
  42. Winner of the Asian Billiards Championship 2018 – Pankaj Advani(Page Number 143 in Canara Bank PO Capsule)
  43. Heli taxi launched in – Bangalore
  44. Ramon Magsaysay awards winner SonamWangchukVatwani is which field – educationalist reformer
  45. ADB gave 150 mnloan to which state – Madhya Pradesh(Page Number 39 in Canara Bank PO Capsule)
  46. Solar territory – Diu(Page Number 54 in Canara Bank PO Capsule)
  47. Doorstep delivery of 40 government services – Delhi
  48. India’s first Pritzker Prize winner – Balkrishna Doshi
  49. India’s first artificial intelligence university opened in – Mumbai
  50. Winner of the DadasahebPhalke Award 2018 – VinodKhanna

Canara Bank PO Exam 2018 (2nd shift)

  1. What is the constituency of Union Minister Ananth Kumar who passed away? – Answer: chemicals and fertilisers(Page Number 35 in Canara Bank PO Capsule)
  2. Winner of 2018 Noble Peace Prize? – Answer: Denis Mukwege, Nadia Murad(Page Number 146 in Canara Bank PO Capsule)
  1. Bogibheelbridge is built on which river? – Answer: Brahmaputra(Page Number 30 in Canara Bank PO Capsule)
  2. Tigress who was shot recently – Answer: Avni
  3. The first state to implement RERA? – Answer: Maharashtra(Page Number 40 in Canara Bank PO Capsule)
  4. Bansagar project canal project which state? – Uttar Pradesh
  5. Simbex exercise between India and which country? – Answer: Singapore(Page Number 121 in Canara Bank PO Capsule)
  6. Who is the present Chief Justice of India? Answer: RanjanGogoi(Page Number 84 in Canara Bank PO Capsule)
  7. What is the parameter of Ease of doing business? – Answer: 10
  8. The government has granted Geographical Indication (GI) tag to the Alphonso Mango of which state – Answer: Maharashtra (Page Number 84 in Canara Bank PO Capsule)
  9. Rajiv Gandhi National Sadbhawana award – Answer: Gopalakrishna Gandhi(Page Number 87 in Canara Bank PO Capsule)
  1. First Dog park launched in – Answer: Hyderabad(Page Number 49 in Canara Bank PO Capsule)
  2. Rashid Khan belongs to which country? – Answer: Afghanistan
  3. Difference between the income of male and female in India? – Answer: 35%
  4. Cabinet approved leasing out six airports – namely Ahmedabad, Jaipur, Lucknow, Guwahati, Thiruvananthapuram&Mangaluru for operation, management, & development under Public Private Partnership(Page Number 70 in Canara Bank PO Capsule)
  5. Winner of the Raj Kapoor memorial award? – Answer: Dharmendra
  6. Who is the winner of the Smita Patil award? – Answer: Anushka Sharma(Page Number 84 in Canara Bank PO Capsule)
  7. Supreme Court constitutes a committee to look into jail reforms. Who is the head of the committee? – Answer: Amitava Roy(Page Number 93 in Canara Bank PO Capsule)
  8. Who is the president of South Africa? – Answer: Cyril Ramaphosa
  9. What is the purpose of GSAT11? – Answer: Broadband connectivity(Page Number 121 in Canara Bank PO Capsule)
  10. World Elder Abuse day observed on – Answer: 15 June
  11. Which software launched by Indian Railways to keep track of punctuality of trains? – Answer: eDrishti
  12. Quit India movement launched in which year? – Answer: 1942
  13. International civil aviation summit was held in – Answer: New Delhi (Page Number 101 in Canara Bank PO Capsule)
  14. Flood warning system launched in – Answer: Kolkata(Page Number 53 in Canara Bank PO Capsule)
  15. Who is the author of book ‘Beyond the lines’? – Answer: Kuldeep Nayar (Page Number 131 in Canara Bank PO Capsule)
  16. What is the venue of the 2018 Men’s Hockey World Cup? – Answer: Bhubaneswar, Odisha(Page Number 142 in Canara Bank PO Capsule)
  17. Which state shares a border with Myanmar? – Answer: Mizoram (Page Number 59 in Canara Bank PO Capsule)
  18. Oscar in foreign Language? – A fantastic woman
  19. Which Indian train recently ran at 180 Km/hr speed? – Answer: Train 18(Page Number 68 in Canara Bank PO Capsule)
  20. Face Recognition at which State airport? – Bengaluru/ kampegowda Airport(Page Number 35 in Canara Bank PO Capsule)
  21. In TReDS , D stands for? – Answer – Discounting(Page Number 56 in Canara Bank PO Capsule)
  22. India recently won Asia cup for? – Answer: 7th time(Page Number 132 in Canara Bank PO Capsule)
  23. Mullaperiyar dam is in which state? -Answer: Kerala
  24. Who is Indian nominee in ICJ? – Answer: DalveerBhandari
  25. One District One Product’ scheme was recently launched by President in? – Answer: Uttar Pradesh (Page Number 50 in Canara Bank PO Capsule)
  26. Who has recently become the first Indian poet to be invited to record his poems at the Library of Congress in Washington D.C? – Answer: Abhay K(Page Number 87 in Canara Bank PO Capsule)

38.Whom has BSNL has made its brand ambassador? – Answer: Mary Kom(Page Number 84 in Canara Bank PO Capsule)

  1. BIMSTEC 2018 was held in? – Answer: Nepal(Page Number 94 in Canara Bank PO Capsule)
  2. Maharaja is the icon of? – Answer: Air India
  3. PM Jan ArogyaYojan will give a cover of? – Answer: Rs. 5 Lakh(Page Number 94 in Canara Bank PO Capsule)
  4. Who was renominated as Chairman of Ethics Committee of LokSabha by the speaker Sumitra Mahajan recently? – Answer: LK Advani(Page Number 84 in Canara Bank PO Capsule)
  5. Recently which storm occurred in Odisha and Andhra Pradesh? – Answer: Titli (Page Number 44 in Canara Bank PO Capsule)
  6. Which is not one of the eight core sectors? – Answer: Textile(Page Number 20 in Canara Bank PO Capsule)
  7. The National Mission for Clean Ganga partnered with which org has organized a meeting policy dialogue- ‘Urban Cafe: River for Habitat’ in? – Answer: UN Habitat
  8. First Hydrogen Train started in? – Answer: Germany(Page Number 77 in Canara Bank PO Capsule)
  9. With which department Ministry of Commerce and Industry and the Government of Goa, has organized the annual Startup India Venture Capital Summit in Goa on December 07, 2018? – Answer: The Department of Industrial Policy and Promotion (DIPP) (Page Number 99 in Canara Bank PO Capsule)
  10. UNESCO declared_______ as a World Heritage Site? – Answer: Mumbai’s Victorian and Art Deco

Click Here to Download the Full Set of GA Questions asked in Canara Bank PO 2018 Download in PDF

Online Mock Tests 2019: