Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS Clerk Mains 2016

    Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016
    Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS Clerk Mains 2016 Set-35:

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now

    Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS Clerk exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


    1). Where is a printer attached?

    a)  Serial port
    b)  Parallel port
    c)  SCSI
    d)  Interface port
    e)  None of these


    2). Hardware is worthless without _________, the real controller of a computer.
    a)  expansion cards
    b)  ports
    c)  software
    d)  a user
    e)  None of these


    3). What is extension of Yahoo Messenger data file?
    a)  .ymd
    b)  .ypp
    c)  .yahoo
    d)  .yps
    e)  None of these


    4). What is extension of Temporary File? 
    a)  .tpf
    b)  .tp
    c)  .tmp
    d)  .temp
    e)  None of these


    5). What is extension of Disc Image File?
    a)  .dsk
    b)  .osdsk
    c)  .os
    d)  .iso


    6). Which among the following can be called an electronic check? 
    a)  Debit Card 
    b)  Smart Card 
    c)  Credit Card 
    d)  Cannot be determined
    e)  None of these 


    7). Structured Query Language (SQL) is used in the following? 
    a)  Create Databases 
    b)  Create& Modify Databases 
    c)  Create, Modify& Query Databases 
    d)  Cannot be determined
    e)  None of these 


    8). Inventor of C++ is _________.
    a)  Martin Cooper
    b)  Vint Cerf
    c)  Charles Babbage
    d)  Bjarne Stroustrup
    e)  None of these 


    9). The term CRM means ___________.
    a)  Channel Related Marketing
    b)  Customer’s Relative Meet
    c)  Customer Retention Manager
    d)  Customer Relationship Management
    e)  Channel Root Market 


    10). A set of choices on the screen is called a(n) __________.
    a)  Menu
    b)  Reverse video
    c)  Action plan
    d)  Editor
    e)  Template 

    Answer:
    1) B  2) C  3) D  4) C   5) D  6) A  7) C  8) D   9) D   10) A


      
      
    For More Computer Questions- Click Here

    / 5. Reviews