Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS Clerk Mains 2016

    Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016
    Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS Clerk Mains 2016 Set-26:
    Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS Clerk exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). To see first row and first column in an Excel Sheet at all time even if you scrooltill the end of the sheet
    a)  Use workbook views feature
    b)  Use switch windows feature
    c)  use freeze panes feature.
    d)  use freeze row and freeze column option.
    e)  use headings.

    2). The process of transferring files from the Internet to your computer is called  
    a)  downloading
    b)  uploading
    c)  FTP
    d)  JPEG
    e)  downsizing

    3). _________ are attempts by individuals to obtain confidential information from you by falsifying their identity.
    a)  Phishing trips
    b)  Computer viruses
    c)  Spyware scams
    d)  Viruses
    e)  Phishing scams

    4). Why is it unethical to share copyrighted files with your friends?
    a)  It is not unethical because it is legal.
    b)  It is unethical because the files are being given for free.
    c)  Sharing copyrighted files without permission breaks copyright laws.
    d)  It is not unethical because the files are being given for free.
    e)  It is not unethical — anyone can access a computer.

    5). To access a website or web content from a web server, the client sends a(n) 
    a)  Information
    b)  Message
    c)  Request
    d)  Response
    e)  Interrupt

    6). Permanent Memory in computer is called
    a)  RAM
    b)  ROM
    c)  CPU
    d)  CD ROM
    e)  None of these

    7). In Word, when you indent a paragraph, you
    a)  push the text in with respect to the margin
    b)  change the margins on the page
    c)  move the text up by one line
    d)  move the text down by one line
    e)  None of these

    8). The operation of combining two cells into a single cell in Excel is referred to as
    a)  Join Cells
    b)  Merge Cells
    c)  Merge Table
    d)  Join Table
    e)  None of these

    9). A collection of interrelated records is called a
    a)  utility file
    b)  management information system
    c)  database
    d)  spreadsheet
    e)  datasheet

    10). If you want to locate the hardware address of a local device, which protocol will you use?
    a)  ARP
    b)  RARP
    c)  ICMP
    d)  LING
    e)  PONG

    Answer:

    1).c)  2).a)  3).a)  4).c)  5).c)  6).b)  7).a)  8).b)  9).c)  10).a)

    / 5. Reviews