Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS Clerk Mains 2016

    Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016
    Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS Clerk Mains 2016 Set-29:
    Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS Clerk exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). Which command combines the contents of one file with another?

    a)  RESTORE

    b)  RENAME

    c)  APPEND
    d)  ADD
    e)  None of these


    2).FORTRAN programming language is more suitable for ……
    a)  Marketing Applications
    b)  Business Applications
    c)  Scientific Applications
    d)  All of these
    e)  None of the above


    3).Who is known as the father of supercomputing
    a)  Daivd J. Brown
    b)  Gene Amdahl
    c)  Adam Dunkels
    d)  Seymour Cray
    e)  none of these


    4). Verification is process of ?
    a)  Access
    b)  Login
    c)  Logout
    d)  Authentication
    e)  None of these


    5). Which among following is commonly used language in Android applications ?
    a)  C
    b)  Php
    c)  C++
    d)  Java
    e)  None of these


    6). Which of the following Key is not found in normal computers / laptops?
    a)  turn key
    b)  alt key
    c)  del key
    d)  shift key
    e)  None of these


    7). A register organized to allow to move left or right operations is called a ____
    a)  Loader
    b)  Shift register
    c)  Adder
    d)  Counter
    e)  None of these


    8). When cutting and pasting, the item cut is temporarily stored in the ________
    a)  Dashboard
    b)  ROM
    c)  Hard Drive
    d)  Diskette
    e)  Clipboard


    9). Clip Art is  
    a)  text
    b)  graphics
    c)  Both ‘1’ and ‘2’
    d)  All of these
    e)  None of these


    10). What is the key combination to move the cursor to the end of the document?
    a)  Ctrl + Esc
    b)  Ctrl + End
    c)  Ctrl + B
    d)  Ctrl + C
    e)  Ctrl + D


    Answer:

    1).c)  2).c)  3).d)  4).d)  5).d)  6).a)  7).b)  8).e)  9).b)  10).b) 




      
      
    For More Computer Questions- Click Here

    / 5. Reviews