Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-19
Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-19:  
Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


1).Which of the following keyboard shortcuts is used to view the properties of selected object?

a)   Alt+Space
b)   Ctrl+Space
c)   Alt+Enter
d)   Ctrl+Enter
e)   None of these


2).Expand of VPN is _________.
a)   Virtual Personal Network
b)   Very Private Network
c)   Virtual Private Network
d)   Vicious Personal Network
e)   None of these


3).The example of character user interface is _______.
a)   DOS
b)   Windows XP
c)   Macintosh
d)   Both a) and b)
e)   None of these


4).What is the short-cut key to display save-as dialog box in the MS-Word?
a)   F1
b)   Alt+F1
c)   F12
d)   F5
e)   None of these


5).The internet service that provides a multimedia interface to available resources is called _______.
a)   FTP
b)   World Wide Web
c)   Telnet
d)   VPN
e)   None of these


6).All of the followings are included in typical computer programming language which are in use currently EXCEPT _____.
a)   C++
b)   Java
c)   Visual Basic NET
d)   Machine Language
e)   None of these


7).What should be the extension to execute files ________.
a)   EXE
b)   BAT
c)   COM
d)   All of the above
e)   None of these


8).What is an Operating System?
a)   Application Software
b)   System Software
c)   Program Development tool
d)   Utility Program
e)   None of these


9).It is easier to change the name of file using ________ process?
a)   Transforming
b)   Christening
c)   Renaming
d)   Retagging
e)   Changing


10).When a file contains instructions that can be carried out by the computer, it is often called a(n) __________ file.
a)   data
b)   information
c)   executable
d)   application
e)   assembly


Answers:                         
1). c) 2). c) 3). a) 4). c) 5). b) 6). d) 7). d) 8). b) 9). c) 10). c)

For More Important Computer Questions- Click Here

Online Mock Tests 2019: