Insurance Awareness Questions for Upcoming LIC AAO 2016

    Insurance Awareness Questions for Upcoming LIC AAO 2016
    Insurance Awareness Questions for Upcoming LIC AAO 2016:
    Dear Aspirants, list of Important Questions from Insurance Awareness for Upcoming LIC AAO Exams was given here; candidates those are preparing for this examination can use these questions.

    1.) Oriental Life Insurance Company, the first life insurance company on Indian soil started functioning in the year.
    a)  1918
    b)  1818
    c)  1718
    d)  1878
    e)  None of these


    2.) In the year 1972 how many insurances amalgamated and  grouped into four companies viz. the National Insurance Company Ltd., the New Indian Assurance Company Ltd., the Oriental Insurance Company Ltd. And the United India Insurance Company Ltd.
    a)  197
    b)  207
    c)  107
    d)  297
    e)  None of these


    3.) The General Insurance Business Act was passed in the year.
    a)  1972
    b)  1975
    c)  1977
    d)  1979
    e)  1981


    4.) Pradhan Manthri Suraksha Yojana scheme is available to people in age group 18 to ______ years with bank account.
    a)  60
    b)  50
    c)  70
    d)  40
    e)  None of these


    5.) Under Pradhan Manthri Suraksha Yojana Risk Coverage: For accidental death and full disability – Rs ________ Lakh and partial disability – Rs _______ Lakh.
    a)  2 , 3
    b)  1, 2
    c)  2 , 1
    d)  2, 4
    e)  None of these


    6.) Under Pradhan Manthri Jeevan Jyothi Bima Yojana premium to be paid is.
    a)  Rs.  440
    b)  Rs.  500
    c)  Rs.  220
    d)  Rs. 330
    e)  Rs. 550


    7.) The fire insurance business comes under.
    a)  General Insurance Corporation
    b)  Oriental Insurance Company
    c)  Phoenix Assurance Company
    d)  Equitable Life Assurance Society
    e)  None of these


    8.) The first insurance company was established in India in.
    a)  1510
    b)  1610
    c)  1710
    d)  1810
    e)  1890


    9.)Insurance to factory labourers is provided by__________.
    a)  Employees Deposit Insurance Corporation
    b)  Employees Security Insurance Corporation
    c)  Employees State Insurance Corporation
    d)  Employees Risk Insurance Corporation
    e)  None of these


    10.) Setting up of a private fund out of which loss is paid is known as.
    a)  State insurance
    b)  Mutual fund
    c)  Co-operatives
    d)  Self insurance
    e)  None of these

    Answers:                    
    1). b)  2). c)  3). a)  4). c)  5). c)  6). d)  7). a)  8). c)  9). c)  10). d)
    For More LIC AAO Study Materials- Check Below:
    Online Mock Tests 2019: