SSC CGL 2018 Practice Test Papers | Quantitative Aptitude (Day-4)

Dear Aspirants, Here we have given the Important SSC CGL Exam 2018 Practice Test Papers. Candidates those who are preparing for SSC CGL 2018 can practice these questions to get more confidence to Crack SSC CGL 2018 Examination.

SSC CGL 2018 | Quantitative Aptitude (Day-4)

maximum of 10 points
Table is loading

Click “Start Quiz” to attend these Questions and view Explanation

 

  1. In a 3 numbers of the series, the second number is 4 times multiple of first number and also 6 times multiple of third number. The sum of the 3 numbers is 188. The smallest number of the series is?
  1. 24
  2. 23
  3. 22
  4. 25
  1. A shop keeper got 32 ½ % profit in a shop. His weekly selling price is Rs 2475. Then his profit is
  1. 606
  2. 608
  3. 607
  4. 609
  1. Rahul buys an AC and sells to Ramu with 35% profit. Ramu sells the same AC to Raja at 50% profit for Rs 660. Actual price of the AC is?
  1. 324
  2. 323
  3. 326
  4. 327
  1. Which is the biggest number in the following number?

4/121, 5/126, 7/132, 8/111

  1. 4/121
  2. 5/126
  3. 7/132
  4. 8/111
  1. When a number divided by 54, remainder is 32, then divide a same number by 9 , the reminder is?
  1. 6
  2. 5
  3. 4
  4. 3
  1. 30 women can complete a work in 26 days. 26 men can complete a same work in 15 days. Then the ratio between women and men
  1. 2:1
  2. 1:2
  3. 3:1
  4. 1:3

7.Find the missing number

5, 3, 4, ?, 17

  1. 2
  2. 2.5
  3. 7
  4. 7.5
  1. Two train have a same length goes parallel path with the speed of 76 km/ hr, 56 km/hr. Speediest train crossed 72 secs to the slowest train. That means what is the length of the train?
  1. 300
  2. 200
  3. 250
  4. 225
  1. A Man‘s total travel time 7hr 15 mins in certain distance. He reached some distance in 80 km/hr speed and he reached remaining distance in 65 km/hr speed. Then what is total distance he reached?
  1. 510
  2. 520
  3. 530
  4. 540
  1. If some people work together, will complete a work in 42 days. Like that three times of workers will complete a half of work in how many days?
  1. 8
  2. 9
  3. 7
  4. 10

Answers:

1.Answer:C

Consider third number                      = x

Second number                                  = 6x

First number                           = 6x/4= 3x/2

x+6x+3x/2                             = 188

Therefore smallest number x = 22.11

2.Answer: C

            CP       = (100 / (100 + profit)) × SP

                         Use this formula we can get Current price =1867

Profit = 2475 – 1867 = 607

3.Answer: C

Rahul’s price =x

135% of 150% of X  = 660

                                                =Rs 325.92

4.Answer: D

4/121= 0.033

5/126 = 0.039

7/132 = 0.053

8/111 = 0.072

5.Answer: B

When a number is divisible by 54  the same number also divisible by 9. Therefore

32/9 the reminder is 5

6.Answer: A

 Women’s work = 26 x 30 = 780

Men’s work    = 26 x 15 = 390

Ratio               = 2:1

7.Answer:D

5 ×0.5 + 0.5 = 3

3× 1+ 1= 4

4×1.5 +1.5= 7.5

8.Answer:B

Same direction so Relative Speed     = 76-56 =30kmph *(5/18)

Train length                            = x

Time                                        = ( x1 + x2 )/Speed

                                                2x = 30(5/18) ×72

                                                2x = 400 m

                                    Length of a train = 200 m

9.Answer:B

=2xy/ (x+y)

= (2×80×65)/ 80+65   =520

= 10400/145 =2080/29

= 7 ×1/4 ×2080/29

= 520

10.Answer:  D

 1 times of work completion = 42 days

½ of the work                           = 21 days

Three times of workers          =21/3 = 7 days

Online Mock Tests 2019: