Full Set of General Awareness Questions Asked in Previous Year IBPS RRB PO Mains Exam

0
(0)

Full Set of General Awareness Questions Asked in Previous Year IBPS RRB PO Mains Exam:

Dear Readers, IBPS RRB Officers Scale-1 Mains Examination was scheduled to be held on 5th November 2017, already we have started providing materials for it. Here we have give the Full Set of General Awareness Questions Asked in IBPS RRB PO Mains Previous Year Exam Held on 11th December 2016.

Full Set of General Awareness Questions Asked in IBPS RRB PO Mains Previous Year Exam:

1). Currency of Zambia

Answer: Zambian kwacha

2). Periyar National Park and Wildlife Sanctuary (PNP) is located at which state?

Answer: Kerala

3). Jan 9th is observed as?

Answer: Pravasi Bharatiya Divas

4). Which country topped in the list of Ease of doing business index?

Answer: New Zealand

5). Walt Disney celebrated its _______ anniversary recently?

Answer:  45th Anniversary

6). Who is the President of Israel?

Answer: Reuven Rivlin

7). What is the FDI investment in white label ATMs?

Answer: 100%

8). APEC summit theme

Answer: Quality Growth and Human Development

9). Capital of Libya

Answer: Tripoli

10). Recently Airtel has started its payment bank is in which state?

Answer: Rajasthan

11). In which field Oliver Hart Bengt and  Holmström has won the Nobel prize?

Answer: Economics (for their contributions to contract theory)

12). Where Pushkarmela is celebrated?

Answer: Pushkar, Rajasthan

13). Indian defeated which team in kabaddi world cup final

Answer: Iran

14). Who won China Open Badminton in Women’s Single?

Answer: P.V Sindhu

15). Who ranks No.1 in ATP Tennis Ranking?

Answer: Andy Murray

16). India growth rate by S&P

Answer: 8%

17). Currency of Namibia

Answer: Namibian dollar

18). 2018 Asian Games will be held at

Answer: Indonesia

19). Who is the winner of Jnanpith Award

Answer: Raghuveer Chaudhari

20). Who is Statistics Minister

Answer: DV SadanandaGowda

21). Capital of Lithuania

Answer: Vilnius

22). In Grand slam Serena Williams equaled?

Answer: Steffi Graf’s Open era record with her 22nd Grand Slam

23). Who is the Author of “Wealth of Nation” ?

Answer: Adam smith

24). Who is the president of SOUTH AFRICA ?

Answer:  Jacob Zuma.

25). Who is elected as the vice President of USA after the 2016 election?

Answer: Mike Pence

26).  Amount for PM krishisinchai Yojna ?

Answer: 76000 Cr.

27). Who has introduced UPI (Unified Payment Interface) ?

Answer: NPCI (National Payment Corporation of India)

28). Which Mission aims to create 300 Rurban growth clusters?

Answer: Shyama Prasad MukherjiRurban Mission

29). How many  tiers in GST structure?

Answer: 4 tiers – 5%, 8%, 18%, 28%

30). Fiedel Castro politician recently passed away from which country?

Answer:  Cuba

31). How much amount for Deen Dayal Upadhyaya Gram Jyoti Yojana (DDUGJY) ?

Answer:  76,000 crore

32). Dada Sahab Phalke 2016 awards given to?

Answer:  Manoj Kumar

33). Companies to spend at least how much of their profits every year on corporate social responsibility (CSR).

Answer:  2%

34). Who won the Nobel prize 2016 in literature ?

Answer:  Bob Dylan

35). What is the Repo Rate after the fourth Bi- Monthly Monetary Policy?

Answer:  6.25% (Current Repo Rate is: 6.00%)

36). The central government had extended the date of submission of life certificate for its pensioners until

Answer:  January 15, 2017

37). Tialong 4 satellite launched by which country?

Answer:  China

38). VERIZON acquired YAHOO for

Answer:  $4.83bn

39). What is the Slogan of Pradhan MantriKrishi Sinchayee Yojana?

Answer:“More crop per drop”

40). One question related to “line of Credit”.

Click Here for More Previous Year Solved Questions

0 / 5. Reviews 0

Be the first to rate this post.

IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF