GA Questions Asked in IBPS PO Mains 2021: Get Here

GA Questions Asked in IBPS PO Mains 2021: GA Questions Asked in IBPS PO Mains 2021 is Available Here!!! This article is useful for those who are going to prepare for the upcoming IBPS PO exams 2021-22 shall check here this article and start the preparation process.

 

IBPS Calendar 2021-22

 

IBPS calendar 2021-22 has been released on its official site. Have you started preparing for the IBPS exams? This is the right platform to guide you for your IBPS exams. Generally, the IBPS exams consist of prelims and mains. Prelims round contain only Quantitative Aptitude, reasoning & English. But the mains exam consists of another section named general awareness. Most of the candidates are don’t have awareness about the general awareness section and its importance. Because it is the easily scorable section. Due to its importance, here we have given you the most important information related to the questions asked in the IBPS PO Mains 2021 Exam conducted on 04th February 2021.

 

The list of questions has got by our experts by taking a live analysis from the examiners and gave it to you here. Our team has provided you the service for the aspirants to get good marks in their exams. Candidates who are going to attend the upcoming IBPS RRB PO exams shall go through this article fully and know what type of questions and what are possibilities available to ask the questions in upcoming shifts. Let’s have a look at this that is given below for your reference.

 

IBPS PO Mains Exam Analysis 2021

 

GA Questions Asked in IBPS PO Mains 2021:

1) What is the theme of 16th Pravasi Bharatiya Divas 2021?

Ans: Contributing to Aatmanirbhar Bharat

2) Which bank has launched “Signature Visa Debit Card” for the affluent/high net worth individuals maintaining an average quarterly balance of Rs.10 lakhs and above.?

Ans: Bank of India

3) Which insurance company partnered with NSDL Payments Bank for general insurance products?

Ans: HDFC Ergo Bank

4) Which is India’s First Urban Cooperative Bank converted to SFB under RBI volunteer Transition Scheme?

Ans: Shivalik Small Finance Bank

5) Which bank has launched the Atmanirbhar Women Gold Scheme as part of the Gold Loan?

Ans: Bank Of Baroda

6) Which city conducted the Australian Open 2020 Tournament?

Ans: Melbourne, Australia

7) Under which ministry the government has brought the Video streaming OTT platform such as Netflix, Hotstar and other?

Ans: Ministry of Information and Broadcasting

8) Where is the International Financial Services Centres Authority (IFSCA) headquarters situated?

Ans: Gandhinagar, Gujarat.

9) How much amount does the Union cabinet approved for the “Atmanirbhar Bharat Rojgar Yojna”?

Ans: Rs. 22810 Crore

10) In which city “Sri Guru Ram Dass Jee Airport” is situated?

Ans: Amritsar, Punjab

 

GA Questions Asked in IBPS PO Mains 2021:

 

11) What does the term “Neo Banking” refer to in Banking Terminology?

Ans: Complete Digital Banking

12) What is the abbreviation for “CAPEX”?

Ans: Capital Expenditure

13) Pimpri Chinchwad Municipal corporation signed Mou with which organization to create India First Social Impact Bond?

Ans: United Nation Development Programme (UNDP)

14) The “Lockdown Liaisons: leaving and Other Stories” is written by whom?

Ans:  Sobhaa De

15) In which state Ola signed a Mou to set up the world’s largest Scooter manufacturing Company?

Ans: Tamilnadu

16) In which State 2nd Edition of Khelo India Winter Games was held?

Ans: Gulmarg, Jammu & Kashmir

17) Under Which Act the registration of Non-Banking Financial Company (NBFC)will undertake?

Ans: Companies Act 1956

18) Which Bank has launched the “FX 4 U” through net banking to Handle and manage Forex Transactions?

Ans: Canara Bank

19) Which Bank has launched the “Signature Visa Debit Card” for High net worth individuals?

Ans: Bank of India

20) The app iMobile pay was launched by “?

Ans: ICICI Bank

21) Which organisation signed an agreement with Department of Investment and Public Asset Management (DIPAM) for advising asset monetization?

Ans: World Bank

22) SBI in association with JCB International Bank has launched “SBI Rupay JCB Platinum Contactless Debit card”. Where is the JCB Bank Located?

Ans: Tokyo, Japan

 

GA Questions Asked in IBPS PO Mains 2021:

 

23) What is the name of the only Indian American in the list of Nasa Artemis Landing Programme?

Ans: Raja Chari

24) Which Bank has launched the “Payout Links” For Business purposes?

Ans: Paytm

25) Who was the 51st  “International Film Festival” chairman?

Ans: Pablo Cesar

26) what amount of Trans fatty acids in oils and fats capped by FSSAI for 2022?

Ans: 2%

27) SBM is the First bank to receive universal banking license from RBI to start banking operation in india.Where is the SBM Bank Located?

Ans: Mauritius

28) By 2023, Which country is planned to launch the world’s first-ever “Wooden Satellites”?  

Ans: Japan

29) Under PM-SYM (Pradhan Mantri Shram Yogi Maan Dhan) the monthly income limit for the unorganized workers is?

Ans: Rs.15000

30) When is the Nonresident Indian or Pravasiya Bharati divas day is celebrated”?

Ans: January 9.

31) what is the percentage fixed for overnight loan rate to target monetary policy?

Ans: 0-0.25%

32) The Largest Floating 600MW  Solar Energy Project will be constructed on which dam in Madhya Pradesh?

Ans: Omkareshwar Dam

33) What is the poverty people’s age limit under the Antyodhya Anna Yojana scheme?

Ans: 60 years and above

34) Who won the 51st Edition of the “ATP Tour Finals 2020” trophy?

Ans: Dannill Medvedev

3.6 28 votes
Rating
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments