General Awareness Questions Asked in IBPS PO Mains Exam 2017

General Awareness Questions Asked in IBPS PO Mains Exam 2017

Dear Readers, Here we have given the General Awareness Questions Asked in IBPS PO Mains Exam 2017. Exam was held on 26th November 2017. Candidates those who are all preparing competitive Examination can use this material.

 

General Awareness Questions Asked in IBPS PO Mains Exam 2017

 

1). What is the full Form of SWIFT?

Answer: Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication

2). What is the full form of AMRUT?

Answer: Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation

3). What is the Maximum amount deposit allowed in IPPB Savings Account?

Answer: Rs.1,00,000

4). Fugdi is the dance of which state?

Answer: Goa

5). Kisan Vikas Patra is introduced by _____?

Answer: India Post

6). Where is Panna National Park Located?

Answer: Madhya Pradesh

7). Which Country is the winner of FIFA U-17?

Answer: England

8). What is the full form of LTV?

Answer: Loan-to-Value

9). Bandhan Bank provides loan under which major loan segment?

Answer: Micro-Finance

10). M.V. Sridhar is related to which field?

Answer: Cricket

11). 12th November is observed as _____?

Answer: World Pneumonia day

12). Tallinn is capital of which Country?

Answer:  Estonia

13). What is the Head Quarters of International Weightlifting Federation?

Answer: Budapest, Hungary   

14). which river has across the Dudhwa national park?

Answer: Mahanadi River

15). Paolo Gentiloni is Prime Minister of which country?

Answer: Italy

16). R V Rahul  and Satish Kumar are related to which sport?

Answer: Weightlifting

17). Who is the author of india 2017 yearbook ?

Answer: Rajiv Mehrishi

18). How much amount is approved for PSU Recapitalization?

Answer: Rs 2.11 lakh crore

19). The World Economic Outlook (WEO) is a survey conducted and published by ___?

Answer: International Monetary Fund

20). Which country hosts 44th G7 Summit?

Answer: Canada

21). Who is the Head of Public Sector Bank Merger Committee?

Answer: Arun Jaitley

22). What is the  Head Quarters of Amnesty international?

Answer: London, United Kingdom

23). Which City Hosts 2018 Commonwealth Games?

Answer: Gold Coast, Queensland, Australia

24). Antidumping duty is applied on issuance of notice from which ministry?

Answer: Ministry of Commerce & Industry

25). How much Fund allocation for MGNREGA in Union Budget 2017?

Rs. 48,000 Crore

26). SEAC- A stands for?

Answer: State Expert Appraisal Committee

27). Where is the Head Quarters of City Union Bank?

Answer: Kumbakonam, Tamil Nadu

28). Ease of doing business Index is created by___?

Answer: The World Bank Group

29). RBI to form panel for setting up public credit registry, who is the Head of this Panel?

Answer: Y M Deosthalee

30). The budget provided NABARD with an additional budget of _____ crore under Long Term Irrigation Fund (LTIF).

Answer: Rs. 20,000 Crore

 

IBPS PO Mains Exam 2017 – Detailed Review and Exam Analysis

0 0 votes
Rating
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments