Home » Govt Jobs » Important Computer Questions Asked In Previous Year Papers For Ibps Clerk Mains 2016 6

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS Clerk Mains 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS Clerk Mains 2016 Set-30:

Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS Clerk exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). “The term “”hypertext”” means”

a)  Blinking text
b)  Text with heavy formatting
c)  text which contains links to other texts
d)  Cannot be determined
e)  None of the above


2). Which of the following is not the correct method of editing the cell content?
a)  Press the Alt key
b)  Press the F2 key
c)  Click the formula bar
d)  Double click the cell
e)  None of these


3). A value used in a formula that does not change is called a ?
a)  Constant
b)  Cell address
c)  Varaible
d)  Static
e)  None of these


4). To open an existing workbook, click the Open button on the ___ toolbar ?
a)  Form
b)  Standard
c)  Drawing
d)  Formatting
e)  None of these


5). What is HTTP 404?
a)  An error message indicating server not found
b)  An error message indicating moved permanently
c)  An error message indicating forbidden
d)  An error message indicating server found
e)  None of these


6). Which of the following IP address class is Multicast?
a)  Class A
b)  Class C
c)  Class D
d)  Class B
e)  None of these


7). Which of the following is not one of the three ‘Mail Merge Helpet’ steps?
a)  Merge the two files
b)  Create the main document
c)  Set the mailing list parameters
d)  Create the data source
e)  None of these


8). Which of the following button will allow you to add, delete, or change records in your data Source?
a)  ‘Data Source’ button
b)  Edit‘ Button
c)  ‘Edit Data Source’ button
d)  ‘Data Editing’ button
e)  None of these


9). _______ provides a connection-oriented reliable service for sending messages.
a)  IP
b)  TCP
c)  UDP
d)  All of the Above
e)  None of these


10). Which among the following is responsible for allocating IP addresses and managing the domain name system.?
a)  Domain name warehousing
b)  Internet Corporation For Assigned Names and Numbers
c)  Internet Assigned Numbers Authority
d)  All of these
e)  None of these

 
Answer:
1)c 2)a 3)a 4)b  5)a  6)c 7)c 8)c 9)b 10)b 

 

 
 
For More Computer Questions- Click Here

IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF