Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS Clerk Mains 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS Clerk Mains 2016 Set-28:

Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS Clerk exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

 

1). What is the primary requisite of a good computer programmer?

 

a)  Mathematical mind

 

b)  Artistic mind

 

c)  Logical mind
d)  Scientific knowledge
e)  None of these


2). Which of the following Memory devices are considered volatile ?
a)  RAM
b)  ROM
c)  CD-ROM
d)  HardDisk
e)  None of these


3). How many layers in the TCP/IP protocol layers
a)  7
b)  5
c)  4
d)  11
e)  None of these


4). In a database, ________ fields store numbers used to perform calculations.
a)  next
b)  key
c)  alphanumeric
d)  numeric
e)  none of these


5). VSNL stands for
a)  Videsh Sanchar Nigam Ltd
b)  Very Soft Network Link
c)  Vigam System Nigar Ltd
d)  Very Small Network Link
e)  None of these


6). What is the storage area for e-mail messages called?
a)  A folder
b)  A directory
c)  A mail box
d)  Cannot be determined
e)  None of these


7).Which key combination is used to minimize all open windows and displays in the screen
a)  Alt+M
b)  Shift+M
c)  Windows Key+D
d)  CTRL+D
e)  none of these


8). Compilers and Interpreters are themselves?
a)  Programs
b)  Compilers and Interpreters are themselves
c)  Codes
d)  Mnemonics
e)  None of these


9). ROM is composed of
a)  Photoelectric cells
b)  Magnetic cores
c)  Floppy disks
d)  Microprocessors
e)  None of these


10). Applications are often referred to as
a)  data file
b)  executable files
c)  system software
d)  the operating system
e)  none of these


Answer:
1).c)  2).a)  3).c)  4).d)  5).a)  6).c)  7).c)  8).a)  9).a)  10).b)
 
FREE Online Mock Test For IBPS Clerk Mains
For More Computer Questions- Click Here

 

0 0 votes
Rating
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments