Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016 Set-22:

Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). Which is the type of memory for information that does not change on your computer?

 

a)   RAM

 

b)   ROM
c)   ERAM
d)   RW / RAM
e)   None of these


2).What is the process of copying software programs from secondary storage media to the hard disk called?
a)   Downloading
b)   Upgrading
c)   Configuring
d)   Installing
e)   None of these


3). In MS Word, what is landscape?
a)   Page Layout
b)   Numbering option
c)   Alignment option
d)   Table option
e)   None of these


4). Unsolicited e-mail is called ______________
a)   Encryption
b)   Spunk
c)   Crash
d)   Spam
e)   None of the above


5). Such a pre-made document, which has coordinating font, layout and background, is-
a)   Guide
b)   Model
c)   Ruler
d)   Template
e)   None of these


6). CRC stands for ?
a)   Cyclic redundancy check
b)   Cyclic redundancy clock
c)   Clocking redundancy check
d)   Clock redundancy check
e)   None of these


7). Output devices are commonly referred as ?
a)   Hosts
b)   Receivers
c)   Dumbs
d)   Terminals
e)   None of these


8). Which of the following is the largest manufacturer of Hard Disk Drives?
a)   IBM 
b)   Seagate 
c)   Microsoft 
d)   3M
e)   None of these


9). By default, your documents print in _ mode.
a)   Landscape
b)   portrait
c)   page setup
d)   print view
e)   None of these


10). Which among the following is a ‘toggle’ key?
a)   Tab key
b)   Ctrl key
c)   Caps Lock Key
d)   Alt key
e)   None of these


Answer:
1).b)  2).d)  3).a)  4).d)  5).d)  6).a)  7).d)  8).b)  9).b)  10).c)
For More Computer Questions- Click Here

 

0 0 votes
Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments