Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016 Set-19:

Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). ________ is used to communicate from one city to another.

 

a)   WAN

 

b)   MAN
c)   LAN
d)   All of the above
e)   None of these


2). Shortcut for searching a file or folder is___.
a)   F2 Key
b)   F3 key
c)   F10 key
d)   F5
e)   None of these


3). A byte can hold one ____________ of data.
a)   bit
b)   binary digit
c)   character
d)   kilobyte
e)   None of these


4). The two broad categories of software are:
a)   word processing and spreadsheet.
b)   transaction and application.
c)   Windows and Mac OS.
d)   system and application.
e)   None of these


5). Every number system has a base, which is called __________
a)   Index
b)   Subscript
c)   Radix
d)   All of the above
e)   None of the above


6). What is the shortcut key for switching between the open items?
a)   Ctrl + F3
b)   Alt +Tab
c)   F6
d)   Shift + F10
e)   None of thes


7). ____________ is the science revolving around the use of nano structures to build devices on an extremely small scale.
a)   Nanotechnology
b)   Micro-technology
c)   Computer forensics
d)   Artificial intelligence
e)   None of these


8). Speedometer  is an example of ____________ computers
a)   Hybrid
b)   Digital
c)   Analog
d)   All of the above
e)   None of the above


9). To see print preview, what is the shortcut key used with ctrl?
a)   F2
b)   F3
c)   F4
d)   F5
e)   None of these


10). DSL is an example of a(n) ____________ connection.
a)   network
b)   wireless
c)   slow
d)   broadband
e)   None of these


Answer:

 

1).a)  2).b)  3).c)  4).d)  5).c)  6).b)  7).a)  8).c)  9).a)  10).d)
For More Computer Questions- Click Here

 

0 0 votes
Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments