Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016

0
(0)
Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016 Set-18:

Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). A collection of interrelated records is called a

 

a)   spreadsheet

 

b)   database

 

c)   text file

 

d)   folder
e)   None of these


2).What menu is selected to save or save as?
a)   Tools
b)   File
c)   Format
d)   Edit
e)   None of these


3). A ________ is approximately a million bytes.
a)   gigabyte
b)   kilobyte
c)   megabyte
d)   terabyte
e)   None of these


4). What kind of scheme is the HTTP protocol?
a)   get/put
b)   store/forward
c)   search/return
d)   request/response
e)   None of these


5). The process of writing computer instructions in a programming language is known as
a)   Instructioning
b)   Coding
c)   Filing
d)   Processing
e)   None of these


6). ________ is a software that is available for use at no cost or for an optional fee, but usually with one or more restricted usage rights.
a)   Firmware
b)   Teachware
c)   Testware
d)   Freeware
e)   Groupware


7). To access a Mainframe Computer, users normally use
a)   terminal
b)   PC
c)   Laptop
d)   iPad
e)   None of these


8). What do we use to change the appearance and positioning of text document in MS Word?
a)   Scaling
b)   Editing
c)   Formatting
d)   Indenting
e)   None of these


9). Microsoft Works is an example of a(n)
a)   software suite
b)   personal information manager
c)   integrated software application package
d)   limited software edition
e)   None of these


10). If the displayed system time and data is wrong, you can reset it using
a) write
b)   Calender
c)   write file
d)   Control Panel
e)   None of these


Answer:
1).b)  2).b)  3).c)  4).d)  5).b)  6).d)  7).a)  8).c)  9).a)  10).d)
 
For More Computer Questions- Click Here

 

0 / 5. Reviews 0

Be the first to rate this post.

IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF