Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016 Set-18:

Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1).What is the name of the series of Laptop computers manufactured by IBM called?

a)   LapPad
b)   Aptiva
c)   Thinkpad
d)   Vaio
e)   None of these


2).The legal right to use software based on specific restrictions is granted via a
a)   software privacy policy
b)   software license
c)   software password manager
d)   software log
e)   None of these


3).A folder
A. is an organizational tool used to store files
B. is synonymous with directory, but folder is the newer preferred term
C. contains data
a)   A only
b)   B only
c)   C only
d)   A& C only
e)   None of these


4).Most common input device used today is
a)   Motherboard
b)   Track ball
c)   Scanner
d)   Keyboard
e)   None of these


5). What do you understand by the term ‘booting’?
a)   The process of starting the computer from the power-off position
b)   Connecting the computer to the electric switch
c)   Increasing the memory of the computer
d)   The process of shut down the computer
e)   None of these


6).When data changes in multiple lists and all lists are not updated, this causes
a)   data redundancy
b)   information overload
c)   duplicate data
d)   data consistency
e)   data inconsistency


7).What is the main folder on a storage device called?
a)   Root directory
b)   interface
c)   device driver
d)   platform
e)   main directory


8).The pieces of equipment which are attached to the CPU of a computer and which it can access are called –
a)   output devices
b)   peripherals
c)   control units
d)   hardware
e)   None of these


9).A file is often referred to as a
a)   wizard
b)   document
c)   pane
d)   device
e)   documentation


10).Which of the following is not an input device?
a)   Mouse
b)   Light pen
c)   Keyboard
d)   VDU
e)   None of these


Answer:
1).c)  2).b)  3).e)  4).d)  5).a)  6).e)  7).a)  8).b)  9).b)  10).d)
For More Computer Questions- Click Here
0 0 votes
Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments