Home » Govt Jobs » Important Computer Questions Asked In Previous Year Papers For Ibps Rrbclerk 2016 8

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016 Set-17:

Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

 

1). The process of transferring files from a computer on the internet to your computer is called ______

 

a)   Downloading

 

b)   Uploading

 

c)   FTP
d)   JPEG
e)   Downsizing


2). Which of the following requires large computer memory?
a)   Imaging
b)   Graphics
c)   Voice
d)   All of the above
e)   None of these


3). If you want to connect to your computer through the internet from another location, you can use _____
a)   e-mail
b)   FTP
c)   Instant message
d)   Telnet
e)   None of these


4). A device mounted on a communication of the features of RAM and ROM?
a)   Flash Memory
b)   DRAM
c)   DDR
d)   Cache
e)   None of these


5). A common boundary between two systems is called?
a)   Interdiction
b)   Interface
c)   Surface
d)   All of these
e)   None of these


6). _______ are words that a programming language has set aside for its own use
a)   control words
b)   control structure
c)   keywords
d)   reserved keys
e)   None of these


7). RAM is a type of
a)   Volatile Memory
b)   Primary Memory
c)   Temporary Memory
d)   All of these
e)   none of these


8). VIRUS stands for
a)   Very Important Resource Under Search
b)   Virtual Information Resource Under Size
c)   Verify Interchange Result Until Source
d)   Very Important Record User Searched
e)   None of these


9).  What does .com Stand for?
a)   Commodity
b)   Community
c)   Commercial
d)   Computer
e)   None of these


10). What technology is used in a CDROM drive?
a)   Mechanical
b)   Optical
c)   Electro mechanical
d)   Fiber Optical
e)   None of these


Answer:
1).a)  2).d) 3).d) 4).a) 5).b) 6).c)  7).c) 8).b) 9).c) 10).b)
For More Computer Questions- Click Here

 

IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF