IPPB& IBPS SO 2017- Practice Reasoning Questions (Puzzles)

IPPB & IBPS SO 2017- Practice Reasoning Questions (Puzzles) Set- 89:

Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions with explanation for Upcoming IPPB& IBPS SO Exams was given here with explanation, candidates those who are preparing for those exams can use this practice questions.

Directions (Q. 1-5): Study the following information and answer the following questions:
M, N, O, P, Q, R and T seven friends working in different companies – HCL, Ranbaxy, Wipro, DLF, Reliance, Tata and Samsung. Each of them has a different car viz Wagonr, Brio, Santro, Alto, Indica, Etios and Swift, but not necessarily in the same order. R works in Wipro and drives santro car. T drives swift car and does not works in Samsung. M works in Tata and does not drive either wagonr or Brio. O drives Alto car and does not work either in Reliance or Ranbaxy. P drives Indica car and works in DLF. Q does not work in Ranbaxy. N does not drive Etios. One who drives Wagnor works in Reliance. N does not work in Reliance.
 
1).Which of the following car does Q drives ?
a)   Etios
b)   Brio
c)   Wagonr
d)   Swift
e)   None of these
 
2).In which company does O works ?
a)   Reliance
b)   Ranbaxy
c)   Samsung
d)   Can’t be determined
e)   None of these
 
3).In which company does N works ?
a)   DLF
b)   Ranbaxy
c)   Samsung
d)   HCL
e)   None of these
 
4).Who drives Brio car ?
a)   M
b)   Q
c)   T
d)   N
e)   P
 
5).Which of the following combination is true ?
a)   T – Swift – Samsung
b)   N – Wagonr – Reliance
c)   N – Wagonr – Ranbaxy
d)   O – Alto – Samsung
e)   None of these
 
Directions (Q. 6-10): Study the following information and answer the given questions.
Seven people P, Q, R, S, T, U and V launched products in seven different months (of the same year), namely January, February, May, June, September, November and December but not necessarily in the same order. Each of them also likes a different state, namely Gujarat, Punjab, Odisha, Haryana, Assam, Sikkim and Telangana but not necessarily in the same order.
R launched the product in a month which has 31 days. Only three people launched the products between R and the one who likes Haryana. T launched the product immediately before the one who likes Haryana. T did not launch the product in a month which has less than 30 days. P launched the product immediately before the one who likes Odisha. P launched the product in a month which has 31 days. Only two people launched products between the one who likes Odisha and V. The one who likes Gujarat launched the product in a month which has more than 30 days but not in January. V likes neither Gujarat nor Sikkim. Q launched the product in a month immediately before the one who likes Sikkim. The one who likes Punjab launched the product after the one who likes Sikkim. U launched the product in a month which has less than 30 days. The one who likes Assam launched the product in one of the months before U.
 
6).  How many people launched the products between the months in which U and T launched the products?
a)   Two
b)   More than three
c)   Three
d)   One
e)   None
 
7).If V launched the product in May, then who amongst the following launched the product immediately before v?
a)   The one who likes Sikkim
b)   The one who likes Assam
c)   R
d)   T
e)   U
 
8).Four of the following five are alike in a certain way based on the given arrangement and hence form a group. Which of the following does not belong to that group?
a)   VT
b)   RT
c)   PS
d)   PU
e)   QU
 
9).Which of the following represents the people who launched the products in May and November respectively?
a)   P,S
b)   M,R
c)   R,T
d)   T,Q
e)   S,U
 
 10). Which of the following states does S like?
a)   Telangana
b)   Haryana
c)   Odisha
d)   Sikkim
e)   Other than those given as options
Answers:
1)c    2)c   3)b   4)d    5)d    6)d    7)e    8)d    9)a     10)d   
Directions (Q. 1-4);
Person
Car
Company
R
Santro
Wipro
T
Swift
HCL
M
Etios
Tata
O
Alto
Samsung
P
Indica
DLF
Q
Wagnor
Reliance
N
Brio
Ranbaxy
Directions (Q. 6-10):
Month
Person
State
January(31)
R
Assam
February (28/29)
U
Telangana
May (31)
P
Gujarath
June (30)
T
Odisha
September (30)
Q
Haryana
November (30)
S
Sikkim
December (31)
V
Punjab
More Practice Reasoning Questions for IBPS SO/IPPB – Click Here

0 0 votes
Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments