Dear Readers, NIACL is conducting Online Examination for the recruitment of Assistant. To **enrich** your preparation here we have providing new series of Data Interpretation – **Quantitative Aptitude Questions**. Candidates those who are appearing in NIACL Assistant Prelims Exams can practice these Quantitative Aptitude average questions daily and make your preparation effective.

**Practice Aptitude Questions (Data Interpretation) Day-172**

**Click “Start Quiz” to attend these Questions and view Solutions**

**Directions (1 – 5): Study the following table carefully and answer the given questions.**

Following table shows the total number of employees in 3 different companies in different years and also shows the percentage of officers among them.

**1) Total number of officers of company P in the year 2013 and 2015 together is approximately what percentage more/less than the total number of officers of company R in the year 2016 and 2017 together?**

a) 25 % more

b) 35 % more

c) 35 % less

d) 25 % less

e) 15 % more

** ****2) Find the respective ratio between the total number of employees of company Q to that of total number of employees of company R in all the given years together?**

a) 39 : 35

b) 41 : 37

c) 23 : 19

d) 15 : 11

e) None of these

** ****3) Find the difference between the total number of employees of other than officers in company P in the year 2014 and 2016 together to that of total number of officers of company R in the year 2013, 2014 and 2015 together?**

a) 1536

b) 1924

c) 2152

d) 1748

e) None of these

** ****4) Find the total number of employees other than officers of company Q in the year 2014, 2015 and 2016 together?**

a) 3598

b) 3756

c) 4052

d) 4234

e) None of these

** ****5) Total number of employees of company Q in the year 2014 and 2015 together is approximately what percentage of total number of employees of company R in the year 2014 and 2016 together?**

a) 90 %

b) 105 %

c) 120 %

d) 135 %

e) 75 %

** ****Directions (6 – 10): Study the following information carefully and answer the given questions.**

Different number of persons went for a mall in 4 different days in a week. Total number of peoples went for a mall in Thursday is 600. The ratio of total number of peoples went for a mall in Tuesday, Wednesday and Thursday is 2: 3: 4. Total number of peoples went for a mall in Monday is 40 % of the total number of peoples went for mall in all the given days.

**6) Find the total number of peoples went for a mall in all the given days together?**

a) 1850

b) 2250

c) 2400

d) 2100

e) None of these

** ****7) Total number of peoples went for a mall in Monday is approximately what percentage of total number of peoples went for a mall in Tuesday?**

a) 250 %

b) 275 %

c) 325 %

d) 300 %

e) 200 %

** ****8) If the ratio of total number of male, female and children went for a mall in Wednesday and Monday is 4: 5: 6 and 9: 10: 11 respectively, then find the difference between the total number of males went for a mall in both the days to that of total number of children went for a mall in both the days?**

a) 120

b) 150

c) 175

d) 200

e) None of these

** ****9) Total number of peoples went for a mall in Tuesday is approximately what percentage less than the total number of peoples went for a mall in Wednesday?**

a) 25 %

b) 15 %

c) 35 %

d) 45 %

e) 60 %

**10) If the ratio of total number of male, female and children went for a mall in Wednesday and Monday is 4 : 5 : 6 and 9 : 10 : 11 respectively, then find the ratio between the total number of female went for a mall in Wednesday to that of Monday?**

a) 3 : 4

b) 1 : 2

c) 2 : 3

d) 5 : 6

e) None of these

**Answers :**

**1). Answer: c)**

Total number of officers of company P in the year 2013 and 2015 together

= > 1500*(25/100) + 1800*(35/100)

= > 375 + 630 = 1005

Total number of officers of company R in the year 2016 and 2017 together

= > 2100*(35/100) + 2150*(38/100)

= > 735 + 817 = 1552

Required % = [(1552 -1005)/1552]*100 = 35 % less

**2). Answer: a)**

The total number of employees of company Q in all the given years together

= > 1750 + 1900 + 2100 + 1650 + 2350 = 9750

The total number of employees of company R in all the given years together

= > 1250 + 1700 + 1550 + 2100 + 2150 = 8750

Required ratio = 9750: 8750 = 39: 35

**3). Answer: d)**

The total number of employees of other than officers in company P in the year 2014 and 2016 together

= > 2250*(68/100) + 1750*(72/100)

= > 1530 + 1260 = 2790

The total number of officers of company R in the year 2013, 2014 and 2015 together

= > 1250*(16/100) + 1700*(24/100) + 1550*(28/100)

= > 200 + 408 + 434 = 1042

Required difference = 2790 – 1042 = 1748

**4). Answer: c)**

The total number of employees other than officers of company Q in the year 2014, 2015 and 2016 together

= > 1900*(65/100) + 2100*(76/100) + 1650*(74/100)

= > 1235 + 1596 + 1221 = 4052

**5). Answer: b)**

Total number of employees of company Q in the year 2014 and 2015 together

= > 1900 + 2100 = 4000

Total number of employees of company R in the year 2014 and 2016 together

= > 1700 + 2100 = 3800

Required % = (4000/3800)*100 = 105 %

**6). Answer: b)**

Total number of peoples went for a mall in Thursday = 600

The ratio of total number of peoples went for a mall in Tuesday, Wednesday and Thursday = 2: 3: 4

4’s = 600

1’s = 150

Total number of peoples went for a mall in Tuesday = 2*150 = 300

Total number of peoples went for a mall in Wednesday = 3*150 = 450

(60/100)*Total number of peoples went for a mall = 600 + 300 + 450

Total number of peoples went for a mall = 1350*(100/60) = 2250

**7). Answer: d)**

Total number of peoples went for a mall = 2250

Total number of peoples went for a mall in Monday = 2250*(40/100) = 900

Total number of peoples went for a mall in Tuesday = 300

Required % = (900/300)*100 = 300 %

**8). Answer: a)**

Total number of peoples went for a mall in Wednesday = 450

The ratio of total number of male, female and children went for a mall in Wednesday = 4 : 5 : 6

15’s = 450

1’s = 30

Total number of male went for a mall in Wednesday = 120

Total number of Children went for a mall in Wednesday = 180

Total number of peoples went for a mall in Monday = 2250*(40/100) = 900

The ratio of total number of male, female and children went for a mall in Monday = 9 : 10 : 11

30’s = 900

1’s = 30

Total number of male went for a mall in Monday = 270

Total number of children went for a mall in Monday = 330

Required difference = (180 + 330) – (120 + 270) = 510 – 390

= > 120

**9). Answer: c)**

Total number of peoples went for a mall in Tuesday = 300

Total number of peoples went for a mall in Wednesday = 450

Required % = [(450 – 300)/450]*100 = 33.33 % = 35 %

**10). Answer: b)**

Total number of peoples went for a mall in Wednesday = 450

The ratio of total number of male, female and children went for a mall in Wednesday = 4 : 5 : 6

15’s = 450

1’s = 30

Total number of female went for a mall in Wednesday = 150

Total number of peoples went for a mall in Monday = 2250*(40/100) = 900

The ratio of total number of male, female and children went for a mall in Monday = 9 : 10 : 11

30’s = 900

1’s = 30

Total number of female went for a mall in Monday = 300

Required ratio = 150: 300 = 1: 2

**Daily Practice Test Schedule | Good Luck**

Topic | Daily Publishing Time |

Daily News Papers & Editorials | 8.00 AM |

Current Affairs Quiz | 9.00 AM |

Quantitative Aptitude “20-20” | 11.00 AM |

Vocabulary (Based on The Hindu) | 12.00 PM |

General Awareness “20-20” | 1.00 PM |

English Language “20-20” | 2.00 PM |

Reasoning Puzzles & Seating | 4.00 PM |

Daily Current Affairs Updates | 5.00 PM |

Data Interpretation / Application Sums (Topic Wise) | 6.00 PM |

Reasoning Ability “20-20” | 7.00 PM |

English Language (New Pattern Questions) | 8.00 PM |

**Click Here for More Quantitative Aptitude Questions**