Questions Asked In IBPS RRB Clerk Prelims Exam 2019: Check Now

List Of Questions Asked In IBPS RRB Clerk Prelims Exam 2019: Institute of Banking Personnel Selection is going to fill the Officer Assistant Vacancies of Regional Rural bank for all over India. Now, the exam for the IBPS RRB Clerk Prelims Slot 1 is over!!! for 17th August 2019. All the aspirants who are applied for the exam and have exams in further slots can check the model questions from below. Here, few questions asked in the IBPS RRB Clerk Prelims Exam are given in detail. Applicants can practice accordingly for appearing the IBPS RRB Office Assistant Prelims Exam. To know more information about the List of Questions asked in IBPS RRB Clerk Prelims Exam 2019, applicants can practice with the memory-based questions. Aspirants can keep follow up for the timely updates about the IBPS RRB Clerk Prelims All Slots Exam Analysis 2019 and IBPS RRB Memory Based questions.

Wrong number series asked in First Shift:

1) 84, 96, 83, 95, 80, 94, 81

The pattern of the series is +12, -13, +12, -13, +12, -13

82 will replace 80 in the series

Answer: 80

 

2) 3, 5, 8, 17, 33, 58, 94

The difference of the series is +12, +22, +32, +42, +52, +62

4 will replace 5 in the series

Answer: 5

 

3) 4, 11, 25, 46, 74, 129, 151

The pattern of the series is +7, +14, +21, +28, +35, +42

109 will replace 129 in the series

Answer: 129

 

4) 1, 2, 5, 16, 65, 328, 1957

The pattern of the series is ×1 + 1, ×2 + 1, ×3 + 1, ×4 + 1, ×5 + 1, ×6 + 1,

326 will replace 328 in the series

Answer: 328

 

Linear Arrangement Asked in First Shift:

Certain number of people are sitting in a row facing north. M sits fourth to the right of S. Five persons sit between M and X. T sits at one of the positions left to S. The number of persons sitting between M and U are same as between S and T. Q sits second from one of the extreme ends. Four persons sis between S and U. No one sits to the right of N, who is an immediate right of P. X sits third to the left of P. Not more than two persons sit between Q and U.

Floor Puzzle Asked in First Shift:

Seven people A, B, C, D, E, F and G lives in 7 floor, the bottom most floor is number 1 and topmost floor is number 7.

Two people lives between B and C. B is living immediately above A. Not more than 3 persons lives above A. D lives on even numbered floor, who leaves immediately above G. F is not living on floor number 5. F is living above E.

Wrong number series asked in Second Shift:

1) 2.1, 1.5, 2.7, 0.9, 3.5, 0.3, 3.9

The pattern of the series is -0.6, +1.2, -1.8, +2.4, -3.0, +3.6

3.3 will replace 3.5 in the series

Answer: 3.5

 

2) 4, 7, 11, 17, 26, 41, 57

The difference of difference of the series is 1, 2, 3, 4, 5

39 will replace 41 in the series

Answer: 41

 

3) 2, 4, 11, 38, 102, 227, 443

The difference of the series is 13, 23, 33, 43, 53, 63

3 will replace 4 in the series

Answer: 4

 

4) 5, 4, 7, 20, 79, 396, 2363

The pattern of the series is ×1-1, ×2-1, ×3-1, ×4-1, ×5-1, ×6-1,

394 will replace 396 in the series

Answer: 396

Remain Questions Will Update Soon

Click Here To Check IBPS RRB Clerk Prelims Exam Analysis Of All Slots  

 

0 0 votes
Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments