RRB ALP 2018 Practice Test Papers | Arithmetic Questions (Day-58)

Dear Aspirants, Here we have given the Important RRB ALP & Technicians Exam 2018 Practice Test Papers. Candidates those who are preparing for RRB ALP 2018 can practice these Arithmetic Questions to get more confidence to Crack RRB 2018 Examination.

[WpProQuiz 2782]

Click “Start Quiz” to attend these Questions and view Solutions

  1. Simplify

475 ÷ 19 × 625 = 5?

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8
  1. The value of denominator increased by 10% and numerator value increased by 20%, the result will be 6/7. Find the original value of that fraction.
  1. 13/2
  2. 11/14
  3. 12/15
  4. 15/17
  1. Average age of 5 family members is 30. Average of Father and Mother is 25. Average of grandparent’s couple is 40. What is the ratio of son to his Father, if the ratio of Father to mother is 3:2?
  1. 1 : 1
  2. 2: 3
  3. 3: 2
  4. 1: 4
  1. Find the value of

ΠΠ/2 – Π /3

  1. 1
  2. 2
  3. Π /6
  4. Π /3
  1. Vinita built a wall of 120 m in 4 days. In how many days he can build a 240m wall?
  1. 10 days
  2. 2 days
  3. 4 days
  4. 8 days
  1. (x+y) = 7, xy = 12 find the value of x, if ratio of x : y = 4: 3
  1. 4
  2. 18
  3. 9
  4. 12
  1. In an examination a student got 100 marks which is half of the total mark. He attends all 50 questions, 4 marks is given foreach correct answer and 1 mark is reduced for each wrong answer. Find the No. of question answered correctly by the student?
  1. 10
  2. 20
  3. 30
  4. 40
  1. Area of a cone is 231m2 and its diameter is 14m. Find the Height of that Cone.
  1. 6m
  2. 9m
  3. 4.5 m
  4. 19m
  1. Find 333+ 0.33 + 3.33+ 33.3+ 3.03 =
  1. 372.90
  2. 372.89
  3. 372.99
  4. 372.00
  1. Two trains are moving in opposite direction and cross each other in 24 seconds. The length of each train is 240 m. Find relative speed in kmph.
  1. 32 kmph
  2. 72 kmph
  3. 76kmph
  4. 90 kmph

Answers:

1.Answer: B

475 ÷ 19 × 625 = 25 × 625 = 52× 54 = 56

2.Answer: B

12x / 11y = 6 /7

x/y = 6*11/7*12 = 11/14

3.Answer: B

Total age of whole family = 30×5 =150

Total age of mother and father = 25×2 = 50

Ratio of father and mother = 3: 2

Father = 30                       Mother = 20

Total of grandparents age is = 40×2 =80

Son = [150 – (50 + 80)] = 20

Ratio son: father

                20:30=2:3

4.Answer: c

Π = 180°

180° – 90° – 60° = 180° – 150° =30o=Π /6

5.Answer: D

120 m ————- 4 days

240 m ————-?

(240 * 4) / 120 = 8 days

6.Answer: A

Let  x=4m, y=3m

X+y = 7

(x+y)2 = 72

X2 + y2 + 2(12) = 49

X2 + y2 = 49 – 24 = 25

(4m)2 + (3m)2 = 25 => m2 = 1

X = 4,   y = 3

7.Answer: C

Total marks = 100×2 = 200

Let x be the no. of questions answered correctly and y be the no. of questions answered wrong.

X+y=50—–à(1)

4x-y=100 —-à(2)

Solve (1) and (2)

X=30, y=20

8.Answer: C

Area of a cone = 1/ 3 πr2h = 231m2

1/3× 22/7× 7×7 × h = 231m

H = 4.5 m

9.Answer: C

10.Answer:  B

Length of both trains = 240+240=480

Time = 24 seconds

Speed = D / S = (480 / 24) × 18 / 5 = 72 kmph

 

RRB ALP 2018 – “All in One” Study Materials and Practice Sets

0 0 votes
Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments