RRB ALP 2018 Practice Test Papers | Arithmetic Questions (Day-62)

Dear Aspirants, Here we have given the Important RRB ALP & Technicians Exam 2018 Practice Test Papers. Candidates those who are preparing for RRB ALP 2018 can practice these Arithmetic Questions to get more confidence to Crack RRB 2018 Examination.

[WpProQuiz 2859]

Click “Start Quiz” to attend these Questions and view Solutions

  1. 40% 0f 850 = 50% of x
  1. 460
  2. 570
  3. 680
  4. 790
  1. A shopkeeper bought two variety of rice price R.14 per kg and Rs. 16 per kg and mixed in the ratio 1:1. How much amount to be marked as Selling price if he wants to gain 20% profit?
  1. 16
  2. 18
  3. 20
  4. 30
  1. Find the remainder when 413 divided by 3?
  1. 3
  2. 2
  3. 1
  4. o
  1. In a village, there are 75 % of a people literate, Find the total number of population if 5000 are illiterate?
  1. 10,000
  2. 20,000
  3. 30,000
  4. 40,000
  1. Ratio of ages of Rati and Ragul is 3: 4. Five years after their difference of ages Is 5. Find the sum of their ages after 5 years
  1. 35
  2. 50
  3. 45
  4. 40
  1. A sum of Rs. 2000 invested at 10% p.a. compounded half yearly amounts to Rs. 4410. Find the time period.
  1. 1
  2. 2
  3. 4
  4. 5
  1. Find the area of rhombus if the length of Diagonals of rhombus is 12cm, 5cm respectively
  1. 60
  2. 15
  3. 30
  4. 45
  1. Find the missing term

564, 282, 141, 70. 5, 35.25 X

  1. 18.655
  2. 17.265
  3. 17.625
  4. 16.625
  1. Calculate the value approximately

39.6×51.99% of 301 ÷ 10.001=?

  1. 620
  2. 625
  3. 624
  4. 623
  1. A and B can do a Piece of work in 15 days. B and C can do same work in 20 days. C and a can do a work in 12 days. How long they together can finish the work?
  1. 8 days
  2. 5 days
  3. 4 days
  4. 10 days

Answers :

1). Answer: c

4×85 = 0.5x

X= 680

2). Answer: B

Total price of both rice = 30

100 ———- 30

120 ———–?

For 1 kg=36 /2 = Rs. 18

3). Answer: C

41 = 4, when divided by 3 gives the remainder 1

Similarly, 43 = 64, when divided by 3 gives the remainder 1

∴ 413 divided by 3 also gives the remainder 1

4). Answer: B

Total population = 100%

Literate population = 75%

Illiterate = 25%

25 % ————-  5000

100% ———– 20,000

5). Answer: C

Present age of Rati = 5×3 =15

Present age of Ragul = 4×5 =20

Sum of ages after 5 years = 15+20+10 = 45

6). Answer: B

Compounded Annually =P (1 + ((r/2)/100))

4410 = 4000(1+(5)/100)n

4410/4000 = (105/100)n

(21/20)2 = (21/20)n

n=2

7). Answer: C

Area of Diagonal = ½ d1.d2

= ½ 12×5 = ½. 60 = 30cm2

8). Answer: C

564÷2 = 282

282÷2 = 141

141÷2 =70.5

70.5÷2 = 35.25

35.25 ÷ 2 =17.625

9). Answer: C

Approximate value

40 × (52/100) × (300 /10) = 40×0.52×30 = 12×52 = 624

10). Answer:D

A + B = 1/15   B + C = 1/20   C+A = 1/12 days

2(A+B+C)= 1/15 + 1/20 + 1/12 = 1/5

A+B+C = 1/10 days

RRB ALP 2018 – “All in One” Study Materials and Practice Sets

0 0 votes
Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments