“VIVA on South Asian Games and 69th BAFTA awards” (Answers Updated)

“VIVA onSouth Asian Games and 69th BAFTA awards”:
Dear Friends, This session is an initiative of our team which will conducted daily which mainly concentrates on evaluating skill and knowledge of our viewers. In this session we are going to ask set of questions without giving any options which are important in examination point of view, you need to think on those questions and give answers by commenting below and you can also ask your questions from today’s particular subject. After 2 hours we will give answers.

Today’s VIVA Questions with Answers:
1. South Asian Games XII took place from 5th February to 16thFebruary 2016 in
Answer:Guwahati and Shillong, India.
 
2. The venues of South Asian Games XII are
Answer:Indira Gandhi Athletic Stadium (Guwahati) and Jawaharlal Nehru Stadium (Shillong)
 
3. _________ was unveiled to public as the official mascot for South Asian Games XII?
Answer:Tikhor the Baby Rhino
 
4. Which is the line with the official motto of South Asian Games XII?
Answer:“Play for Peace, Progress and Prosperity”
 
5. The anthem of the South Asian Games XII was written by
Answer:Bhupen Hazarika of Assam
 
6. Flag bearer for India Saurav Ghosal belongs to which Sport?
Answer:Squash
 
7. India’s top sport that fetched most Gold Medals is
Answer:Athletics – 28
 
8. How many events that are conducted in South Asian Games XII?
Answer:22
 
9. Name the three countries topped in the list?
Answer:India – 308, Sri Lanka – 186, Pakistan – 106. 
 
10. 13th South Asian Games will be held in
Answer:Kathmandu, Nepal in 2019.
 
11. The 69th British Academy Film Awards were held on 14 February 2016 at
Answer:The Royal Opera House in London
 
12. Which film conferred as the Best Film in the 69th British Academy Film Awards?
Answer:The Revenant
 
13. Which film conferred as the outstanding British Film in the 69th British Academy Film Awards?
Answer:Brooklyn
 
14. Who is conferred as the best actor in the 69th British Academy Film Awards?
Answer:Leonardo Di Capiro – The Revenant
 
15. Who is conferred as the best actress in the 69th British Academy Film Awards?
Answer:Brie Larson – Room
 
16. Who is conferred as the best Director in the 69th British Academy Film Awards?
Answer:Alejandro G Inarritu – The Revenant
 
17. Which film is conferred as the best animated film in the 69th British Academy Film Awards?
Answer:Inside Out
 
18. Which film is conferred as the best documentary film in the 69th British Academy Film Awards?
Answer:Amy
 
19. Who was conferred as the best editor in the 69th British Academy Film Awards?
Answer:Mad Max: Fury Road
 
20. Who was conferred with Rising Star Award in the 69th British Academy Film Awards?

 

Answer:John Boyega
0 0 votes
Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments