Full Set of General Awareness Questions Asked in Previous Year IBPS RRB Clerk Mains Exam

0
(0)

Full Set of General Awareness Questions Asked in Previous Year IBPS RRB Clerk Mains Exam:

Dear Readers, IBPS RRB Office Assistant Mains Examination was scheduled to be held on 12th November 2017, already we have started providing materials for it. Here we have give the Full Set of General Awareness Questions Asked in IBPS RRB Clerk Mains Previous Year Exam Held on 18th December 2016.

Full Set of General Awareness Questions Asked in IBPS RRB Clerk Mains Previous Year Exam:

1). LAF stands for_______

Answer: Liquidity Adjustment Facility

2). Which of the following is Insurance covered on deposit money of bank accounts?

Answer: DICGC

3).MSF stands for _______.

Answer: Marginal Standing Facility

4). Which of the following has recommended for Indian Postal Payment Bank?

5). What is the share percentage of Indian Postal Payment Bank?

Answer: 100%

6). Pravasi Bharatiya Divas was observed on 9th January 2016, which was celebrated at _______.

Answer: New Delhi

7). Who is the Brand Ambassador of PNB?

Answer: ViratKohli

8). Common Wealth Game 2018 will be Held at _____?

Answer: Australia

9). What is the Percentage of Contribution to give corporate Companies in law of Corporate Social Responsibility?

Answer: 2%

10). Which Indian cricketer recently scored a century in his debut match?

Answer: K. L. Rahul

11). Which is the costliest railway station?

Answer:  New York

12). Who got the World Sanskrit Award?

Answer: MahaChakriSirindhorn

13). Which State to impose fat tax on junk food?

Answer:  Kerala

14). Who is the Brand Ambassador of Switzerland Tourism?

Answer: Ranveer Singh

15). Which country has topped the World Business Optimism Index?

Answer: Indonesia

16). Which State to have first cyber police station in India?

Answer:  Maharashtra

17). Which bank has recently shut its operations in India?

Answer: Royal Bank of Scotland

18). Which actress got Dada Saheb Phalke Film Foundation Award 2016?

Answer: Priyanka Chopra

19). Where did India play it’s 500th test match recently?

Answer:  Kanpur

20). What is the Full Form of RFID?

Answer: Radio Frequency Identification

21). How many times demonetisation has taken place in the country?

Answer: Three Time

22). Which is the First payment bank to start it’s Service in India?

Answer: Airtel M-commerce

23). Where will be the NRI Summit (14th Pravasi Bhartiya Divas) held?

Answer: Bengaluru

24). M. Balamuralikrishna, who passed away, recently was Related to which field?

Answer: Music

25). Where the Heart of Asia conference 2016 held?

Answer: Amristar, Punjab

26). Where will Madam Tussauds Museum open in India?

Answer: New Delhi

27). Who got the 2016 Indonesia Open Golf tournament?

Answer: Gaganjeet Bhullar

28). What is Aadhar toll free number?

Answer:   1947

29). World’s first bollywood park opens in Where?

Answer: Dubai

30). Name the Women Cricketer inducted into ICC cricket hall of Fame?

Answer: Karen Rolton , Australia

32). Name of first robot to be used by City bank? 

Answer:Lakshmi

33). Ruins of Ancient city of Abydos, dating back approx 7000 years, found in?

Answer: Egypt

34). Hub of drug manufacturing?

Answer: Himachal Pradesh

35). Who got the Oscar Lifetime Achievement Award 2016?

Answer: Jackie Chan

36). World Tourism Summit 2016?

Answer: Dallas Texas, U.S.A

37). Related to International Olympic Committee?

Answer: Nita Ambani

38). MDR abbreviation ?

Answer:Merchant Discount Rate

39). Which country topped economic freedom index?

Answer: Hongkong

40). Who coined the term ‘Helicopter money?

Answer: Milton Friedman

Click Here for Full Set of General Awareness Questions Asked in Previous Year IBPS RRB PO Mains Exam

0 / 5. Reviews 0

Be the first to rate this post.

IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF