General Awareness Questions Asked in IBPS Clerk Mains Exam 2017 | GK Questions

Dear Readers, Here we have given the General Awareness Questions Asked in IBPS Clerk Mains Exam 2017. Exam was held on 21st January 2018. Candidates those who are all preparing competitive Examination can use this material.

Click Here for IBPS Clerk Mains Exam 2017 – Detailed Review and Exam Analysis

General Awareness Questions Asked in IBPS Clerk Mains Exam

1). UCO Bank has Headquarters in ______ ?

Answer:  Kolkata

2). Vienna is the Capital of which country?

Answer: Austria

3). Who is the current Vice Chairman of Niti Aayog?

Answer: Dr. Rajiv Kumar

4). Who is the Governor of Arunachal Pradesh ?

Answer: BD Mishra.

5). What is the full form of GDP?

Answer: Global Depositary Receipt

6). What is the full form of LAF ?

Answer: Liquidity adjustment facility

7). Ukai dam Situated at which state?

Answer: Surat, Gujarat

8). Balphakram National Park is located in which state?

Answer: Meghalaya

9). JRD Tata Sport memorial is Located in which city?

Answer: Jamshedpur

10). Achnakamer wildlife Sanctuary is located in which state?

Answer: Mungeli district, Chhattisgarh

11). 3rd International Conference on Yoga Inaugurated in which city?

Answer: New Delhi

12). Which city is hosting the 48th Conference of Governors?

Answer: Rashtrapati Bhavan. New Delhi

13). Kisan Credit card facility not given by______?

Answer: Payments Banks

14). Hand in hand Joint Military Exercise held between which countries?

Answer: India  and China

15). Who is the head Committee for China Relationship?

Answer: Shashi Tharoor

16). Leldi Tendon is Related to which Fileld?

Answer: Indian film maker and actor

17). Shanghai Cooperation Organization summit 2017 was held in which country?

Answer: Astana, Kazakhstan.

18). Savings and Current ratio is known as ______?

Answer: CASA Ratio

19). Bharatiya Reserve bank Note Mudran press located in which cities?

Answer: Salboni & Mysore

20). Which Indian state assembly first to start adjournment online for legislatures?

Answer:  Rajasthan

21). “H” stands for In NACH?

Answer: National Automated Clearing House

22). Who got the Economic Nobel prize in 2017

Answer: Richard Thaler

23). Who is the winner of China Open Singles Men Title?

Answer: Rafael Nadal

24). Dhirubhai Ambani Solar Park is situated in?

Answer: Rajasthan.

25). Interest Risk is a type of?

Answer: Market risk

26). What does A stand for in FATF?

Answer: Financial Action Task Force

27). What is the Full form of MPC?

Answer: Monetary Policy Committee

28). What is the full form of CAGR?

Answer: Compound Annual Growth Rate.

29). The Banking, Which helps  to improve single person’s financial needs?

Answer: Commercial / Retail banks

30). Definition of Domestic Systemically Important Banks?

Answer: The bank is too big to fail

31). Initial coin offering is the process of?

32). Sanjeev Stalin is related to which Game?
Answer: Foot Ball

Click here for SBI Clerk 2018 – Detailed analysis of Notification 

0 0 votes
Rating
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments