Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS Clerk Mains 2016

0
(0)

 

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS Clerk Mains 2016 Set-32:

 

Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS Clerk exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). URL stand for ____?

a)  Universal Research List
b)  Universal Resource List
c)  Uniform Research List
d)  Uniform Research Locator
e)  Uniform Resource Locator


2). A repair for a known software bug, usually available at no charge on the Internet, is called a ____?
a)  version 
b)  patch
c)  tutorial
d)  FAQ
e)  rectifier


3). When data changes in multiple lists and all lists are not updated, this cause ____?
a)  Data redundancy
b)  Information overload
c)  Duplicate data 
d)  Data inconsistency
e)  Data repetition


4). The term …………. refers to any computer component that is required to perform work.
a)  Bootstrap
b)  kernel
c)  resource
d)  source code
e)  None of these


5). Yahoo was developed by:
a)  Dennis Ritchie and Ken Thompson
b)  Vint Cerf and Robert Kahn
c)  David Filo and Jerry Yang
d)  Steve Case and Jeff Bezos
e)  None of these


6). When you turn on the computer, the boot routine will perform
a)  RAM test
b)  disk drive test
c)  memory test
d)  Power-on self-test
e)  None of these


7). A website’s main page is called it’s ______
a)  Home page
b)  Browser page
c)  Search page
d)  Index page
e)  None of these


8). Part number, part description and number of parts ordered are examples of _____
a)  Control
b)  Output
c)  Processing
d)  Feedback
e)  Input


9). A combination of hardware and software, which provides facilities of sending and rationing of information between computer devices is called:
a)  Extension
b)  Domain
c)  Cyberspace
d)  Network
e)  None of these


10). In MS Word, what is landscape?
a)  Page Layout
b)  Numbering option
c)  Alignment option
d)  Table option
e)  None of these


Answer:
1)e 2)b 3)d 4)c  5)c  6)d 7)a 8)e 9)d 10)a 

 

0 / 5. Reviews 0

Be the first to rate this post.

IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF