Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS Clerk Mains 2016

    0
    (0)
    Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016
    Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS Clerk Mains 2016 Set-31:
    Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS Clerk exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

    1). Range of colors depends on ?
    a)  Number of bits code lines with each pixel
    b)  Number of bits associated with each pixel
    c)  Number of instructions associated with each pixel
    d)  Number of code associated with each pixel
    e)  None of these


    2). In a ring topology , the the computer in possession of the ______ can trasmit data
    a)  packet
    b)  data
    c)  access method
    d)  token
    e)  None of these


    3). Processing involves-
    a)  inputting data into a computer system
    b)  transforming input into output
    c)  displaying output in a useful manner
    d)  providing relevant answers
    e)  None of these


    4). _______ terminals (formely known as cash registers) are often connected to complex inventory and sales computer systems.
    a)  Data
    b)  Point of sale
    c)  sales
    d)  query
    e)  None of these


    5). System proposal is prepared in _____________ phase of SDLC.
    a)  Conception
    b)  Initiation
    c)  Analysis
    d)  Design
    e)  none of these


    6). _______ is a signalling method that handles a relatively wide range of frequencies.
    a)  Broadband
    b)  DLF
    c)  Dial-up
    d)  Both (A) and (C)
    e)  Wireless


    7). ADC stands for ?
    a)  Analog to digital converter
    b)  AC to DC convertor
    c)  All Digital Content
    d)  All Data Content
    e)  None of these


    8). CHKDSK can be used to find 
    a)  Disk’s bad portion
    b)  occupied space
    c)  free space
    d)  all of these
    e)  None of these


    9). Windows Operating System is an Example of _______
    a)  GUI
    b)  CUI
    c)  Single User OS
    d)  Multi User OS
    e)  Both A and C


    10). Choices are referred to as
    a)  options
    b)  exit
    c)  boot
    d)  folder
    e)  none of these


    Answer:
    1)b 2)d 3)b 4)b  5)b  6)a 7)a 8)d 9)e 10)a 


      
      
    For More Computer Questions- Click Here

    0 / 5. Reviews 0

    Be the first to rate this post.

    IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF