Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016

0
(0)
Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016 Set-15:
Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). Which is not a function of operating system?
a)  Process management
b)  Memory Management
c)  Internet Server management
d)  File Management
e)  None of these


2). Which of following is not a valid bus in computer system?
a)  Data Bus
b)  Memory Bus
c)  Address Bus
d)  System Bus
e)  None of these


3). Which among following is not a logical gate?
a)  NOR
b)  XOR
c)  AND
d)  NAT
e)  None of these


4). Which among following is not a low level language?
a)  Machine Level Language
b)  Assembly Language
c)  COBOL
d)  Android
e)  None of above


5). Which of the following software is interacts with the hardware?
a)  Application software
b)  Utility program
c)  System software
d)  Interprator
e)  None of these


6). What is full form of VDU?
a)  Visible Display Unit
b)  Visible Diode Unit
c)  Visual Display Unit
d)  Visual Diode Unit
e)  None of these


7). Firewall is?
a)  a hardware
b)  a software
c)  can be a hardware as well as software
d)  can neither be a hardware nor a software
e)  None of these


8). Which type of software are device drivers
a)  Application software
b)  System software
c)  Utility software
d)  These are type of hardware
e)  None of these


9). In which generation of computers microprocessor was introduced?
a)  First Generation
b)  Second Generation
c)  Third Generation
d)  Fourth Generation
e)  Fifth Generation


10). What is full form of MBR?
a)  Mini Boot Record
b)  Master Break Record
c)  Master Boot Race
d)  Master Boot Record
e)  None of these

Answer:
1).c)  2).b) 3).d) 4).c) 5).c) 6).c)  7).c) 8).b) 9).d) 10).d)
For More Computer Questions- Click Here

0 / 5. Reviews 0

Be the first to rate this post.

IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF